-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ darbuotojai kreipėsi į teismą dėl nepakankamos saugos skirstymo centruose

Jungtinėse Valstijose trys „Amazon“ skirstymo centro Niujorke darbuotojai ketvirtadienį pateikė ieškinį teismui, kuriame teigiama, kad mažmeninės prekybos ir technologijų milžinė neapsaugojo savo darbuotojų nuo koronavirusinės infekcijos.
„Amazon“
„Amazon“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį federaliniam teismui pateiktame ieškinyje skundžiamasi, kad „negailestingas darbo tempas „Amazon“ skirstymo centruose lėmė pavojingas darbo sąlygas, ir kad bendrovės politika „nesudaro galimybės darbuotojams skirti laiko rankų plovimui bei darbo vietų valymui“.

Be šio ieškinio, bendrovę apskundė dar vienas Saten Ailande dirbęs „Amazon“ darbuotojas, teigęs, kad buvo atleistas dėl išsakytų minčių, nors bendrovė tvirtina, kad jis nesilaikė karantino reikalavimų.

Vienas iš trijų ieškinį pateikusių darbuotojų teigė, kad užsikrėtė koronavirusu „nuo darbuotojų, kurie buvo aiškiai ar netiesiogiai skatinami toliau vykti į darbą ir kuriems nebuvo sudaryta galimybių laikytis tinkamos rankų ar darbo vietų higienos.“

Darbuotojai ir jų šeimos nariai siekia pokyčių politikoje, įskaitant skaidresnę politiką, skatinančią darbuotojus likti namuose, kai to reikalaus visuomenės sveikatos interesas, nebijant prarasti darbą. Jie taip pat pageidauja geresnio užsikrėtusių darbuotojų „kontaktų atsekamumo“ ir išmokų už dėl karantino metu nedirbtą laiką.

Pasak skundo, „Amazon“ leido darbuotojams toliau dirbti, net kai jie kontaktavo su užsikrėtusiais asmenimis.

„Amazon“, kuri pandemijos metu pasamdė 175 tūkst. naujų darbuotojų, kad patenkintų augančią paklausą, teigia atlikusi dešimtis pakeitimų, kad pagerintų savo objektų saugą ir darbuotojų sveikatą. Ji taip pat atidėjo 4 mlrd. JAV dolerių šį ketvirtį pandemijos padariniams sušvelninti.

Bendrovė teigė, kad laikosi valstijos ir federalinių saugos gairių, o daugeliu atvejų net viršija atitikties reikalavimus.

Paklausta apie teismo procesą, „Amazon“ nepateikė konkrečių komentarų, tačiau atstovas spaudai Rachaelis Lighty teigė: „Liūdime dėl to, kokį poveikį COVID-19 turi viso pasaulio bendruomenėms, įskaitant kai kuriuos „Amazon“ komandos narius bei jų šeimų narius ir draugus. Nuo kovo pradžios iki gegužės 1 dienos savo darbuotojams suteikėme galimybę neribotą laiką nedirbti, o nuo gegužės 1 dienos pasiūlėme atostogas tiems, kurie yra pažeidžiamiausi arba kuriems reikia prižiūrėti vaikus ar šeimos narius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius