Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pelnas išaugo daugiau nei dvigubai ir pasiekė 23,6 mlrd. JAV dolerių

„Apple“ pranešė, kad pirmąjį šių metų kalendorinį ketvirtį jos pelnas išaugo daugiau nei dvigubai iki 23,6 mlrd. JAV dolerių, padidėjus „iPhone“ pardavimams ir sparčiai augant kitų pandemijos metu išpopuliarėjusių produktų ir paslaugų pardavimams.
Naujųjų „Apple“ kompiuterių pristatymas
„Apple“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Pelnas

Kalifornijoje įsikūrusi technologijų milžinė teigė, kad pajamos buvo rekordinės antrajam fiskalinių metų laikotarpiui, ir padidėjo 54 proc. iki 89,6 mlrd. JAV dolerių.

„Šis ketvirtis atspindi tiek patvarius būdus, kaip mūsų produktai padėjo vartotojams patenkinti jų poreikius šiuo gyvenimo metu, tiek ir optimizmą, kurį vartotojai jaučia dėl visų mūsų laukiančios geresnės ateities“, – pareiškė bendrovės generalinis direktorius Timas Cookas.

Pastaruoju metu „Apple“ sulaukė daug dėmesio dėl savo pastangų diegti naujas privatumo ir duomenų apsaugos taisykles jos platformoje pardavinėjamoms ir veikiančios programoms. Šis žingsnis sukėlė varžovių kritiką, teigiantį, esą „iPhone“ gamintoja naudojasi pakeitimais savo paslaugų naudai.

Naujausi rezultatai rodo „rekordines pajamas kiekviename mūsų geografiniame segmente ir stiprų dviženklį augimą kiekvienoje mūsų produktų kategorijoje“, – pridūrė bendrovės finansų direktorius Luca Maestris.

„Apple“ akcijos trečiadienį po prekybos sesijos valandų pabrango daugiau nei 3 procentais.

Pajamos iš „iPhone“ išaugo 65 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, iki 47 mlrd. JAV dolerių – toks rezultatas rodo didelę naujų „iPhone 12“ modelių paklausą.

„Apple“ taip pat pranešė apie „iPad“, kompiuterių „Mac“, nešiojamųjų kompiuterių ir priedų pardavimų augimus bei besiplečiantį jos paslaugų spektrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius