Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitės“ vadovas Frederickas Hrenchukas: „Wi-Fi“ ryšio saulėlydis

Antradienį „BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas žurnalistams pristatė įmonės antrojo ketvirčio finansinius rezultatus. O rezultatai – kaip niekad geri, pasakojo jis.
„BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas
„BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Wi-Fi Bitė, UAB

„Rezultatai yra geriausi nuo tada, kai aš vadovauju. Jie atspindi sveiką ekonomiką – Lietuvos ekonomika yra solidi, daug geresnė nei tada, kai augo 2007 metais“, – kalbėjo „BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas.

Šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, bendrovės pajamos augo 16 proc. iki 32,8 mln. eurų.

EBITDA (Pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) augo 13 proc. iki 9,8 mln. eurų. Klientų skaičius padidėjo 10 tūkst. (1 proc.) iki 1,034 mln.

„BITĖ Lietuva“ vadovas taip pat džiaugėsi augančiu duomenų vartojimu, kuris ir yra vienas svarbiausių įmonės sėkmės faktorių. Mobiliųjų duomenų vartojimas augo 170 proc. Tiesa, jis paminėjo, kad pagal mobiliųjų duomenų vartojimą vis dar keleriais metais kartu su Latvija atsiliekame nuo kaimyninės Estijos.

„BITĖS“ tinkle yra 130 tūkst. aparatų, veikiančių 4G tinkle. 78 proc. parduodamų telefonų yra išmanieji telefonai.

„Aš, tiesą sakant, net nežinau, kas perka kitokius aparatus“, – sakė F.Hrenchukas.

Per metus (2015 metų II ketvirtis, palyginti su 2014 metų antruoju ketvirčiu) mobiliojo interneto vartojimas tarp verslo klientų išaugo nuo 32 iki 43 proc.

Iki šių metų pabaigos „BITĖ Lietuva“ 4G tinklas turėtų padengti 75 proc. Lietuvos teritorijos, o per pirmąjį kitų metų ketvirtį turėtų pasiekti 90 proc.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„BITĖ Lietuva“ generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas

„Wi-Fi” ryšio saulėlydis

F.Hrenchukas sako, kad „Wi-Fi“ ryšys dažnai būna nesaugus. Dėl to tikėtina, kad jo reikšmė ateityje mažės – vis daugiau bus naudojamasi mobiliaisiais duomenimis.

Jis pasakojo apie savo patirtį viename Lenkijos oro uostų. Jis norėjo pasinaudoti nemokamu oro uosto „Wi-Fi“ ryšiu. Tam, kad galėtum nemokamai juo pasinaudoti, reikia įvesti savo elektroninio pašto adresą ir sutikti su sąlygomis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žmogus dirbantis kompiuteriu
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žmogus dirbantis kompiuteriu

F.Hrenchukas jau buvo bevedąs savo elektroninio pašto adresą, kai šalia sėdėjęs vaikinas jį sudrausmino ir paaiškino, kad „Wi-Fi“ ryšys nėra nemokamas.

„Jie pardavinėja elektroninio pašto adresus, vėliau gausite labai daug šlamšto“, – sakė „BITĖ Lietuva“ vadovas.

Tuo metu mobilusis ryšys yra saugus, jį galima tiesiog „neštis su savimi“. Būtent todėl, F.Hrenchuko teigimu, ateityje „Wi-Fi“ naudojimas mažės.

Konkurentų pajamos didėjo

Konkurentai apie savo finansinius antrojo ketvirčio rezultatus paskelbė kiek anksčiau.

„Tele2“ 2015 metų antrojo ketvirčio pajamos pasiekė 40,8 mln. eurų, o tuo pačiu laikotarpiu pernai siekė 36,8 mln. eurų.

„Omnitel“ pajamos antrąjį šių metų ketvirtį siekė 33,17 mln. eurų, o tuo pačiu laikotarpiu pernai jos buvo 31,09 mln. eurų. Taigi, bendrovės pajamos per metus išaugo 6,7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius