Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs Vilniaus oro uosto vadovas T.Vaišvila įsigijo skrydžių kompensavimo įmonę „Skycop“

„Skycop“, bendrovę atstovaujančią keleiviams, siekiantiems gauti kompensacijas už sutrikdytus skrydžius, įsigijo Tomas Vaišvila, ilgametis Vilniaus oro uosto vadovas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Tomas Vaišvila įsigijo skrydžių kompensavimo įmonę „Skycop“
Tomas Vaišvila įsigijo skrydžių kompensavimo įmonę „Skycop“ / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 Verslas

Daugiau nei 13 metų dirbantis aviacijoje, nuo 2009 m. T.Vaišvila užėmė Vilniaus oro uosto vadovo pareigas, o nuo 2013 m. vadovavo Maskvos Žukovskio oro uostui bei buvo įsigijęs dalį jo, tačiau šių metų vasario 24 d. prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą verslą pardavė ir pasitraukė iš Rusijos rinkos, grįždamas į Lietuvą.

Lietuvoje T.Vaišvila įsigijo „Skycop“ ir subūrė tarptautinę pardavimo profesionalų bei inovatyvių produkto vystytojų komandą, kurios įdirbis, ginant savo klientų teisę į kompensaciją už sutrikdytą skrydį netgi tada, kai su oro linijomis nepavyksta susitarti tiesiogiai ir tenka tęsti savo kovą teisme, prisideda prie reikšmingai besikeičiančio oro linijų požiūrio į vartotojų teises.

„Aviacijos industrija yra itin dinamiška – iš vienos pusės, tai sukuria puikias galimybes inovacijoms ir pokyčiams viduje, bet iš kitos, tai daro poveikį keleiviams ir tas poveikis nebūtinai yra teigiamas“, – sakė Tomas Vaišvila. „Todėl yra itin svarbu turėti patikimus keleivių teisių atstovus, kurie išmano tiek pačią industriją, tiek ir vartotojų teises. Šiuo metu vykstant masiniams skrydžių vėlavimams ir atšaukimams Europoje bei dingstant ar užstringant bagažui, keleiviams tampa daug sudėtingiau atgauti pinigus. Todėl tokių įmonių kaip „Skycop“ paslaugų paklausa yra stipriai padidėjusi, tad norime toliau sparčiai plėsti bei vystyti savo veiklą.“

Tarptautinėje „Skycop“ komandoje – daugiau nei 15 metų patirtį pirmaujančiose Švedijos „East Capital“ bei „Oxus Acquisition Corp“ ir kitų tarptautinių investicijų valdymo įmonėse turintis ukrainiečių kilmės iš tėvo pusės, Sergei Ivashkovsky, telkiantis technologijų ir pardavimų specialistus iš Ukrainos ir viso pasaulio. „Skycop“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, strategijos ir verslo plėtros vadovas specializuojasi verslo analizės, ilgalaikių portfelio investicijų, specialių situacijų, privataus kapitalo investicijų, aukštųjų technologijų, transformacijos projektų srityje.

Yra planuojama, kad „Skycop“ taps TOP 3 kelionių Tech (angl. travel tech) pasaulyje ir pritrauks 200 milijonų eurų investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius