Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ghosnas apkaltino „Nissan“ vadovus „sąmokslu“ ir „dūriu į nugarą“

Buvęs Japonijos automobilių gamintojos „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas antradienį paskelbtame vaizdo įraše „klastingus“ bendrovės vadovus apkaltino „sąmokslu“, kurį jie surezgė siekdami, kad jis būtų suimtas, nes baiminosi, kad jis planuoja sujungti bendrovę su Prancūzijos „Renault“.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi vaizdo įraše, kuris buvo įrašytas netrukus prieš tai, kai Tokijo prokurorai praėjusią savaitę vėl suėmė C.Ghosną, nebuvo paviešinta jokių konkrečių pavardžių, o automobilių pramonės magnato advokatas pareiškė, kad įrašas buvo paredaguotas, kad neliktų jokių vardų.

Verslininko kreipimosi paviešinimas tapo dar vienu posūkiu viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį prikausčiusioje netikėtumų kupinoje byloje, kuri prasidėjo nuo C.Ghosno pirmojo suėmimo 2018 metų lapkričio 19 dieną.

Trumpame įraše, kurį milijonieriaus advokatai parodė specialiai surengtoje spaudos konferencijoje, už stalo sėdintis ir baltus marškinius bei juodą švarką dėvintis C.Ghosnas vėl pakartojo esąs „nekaltas dėl visų kaltinimų, kurie man buvo pareikšti“.

Milijonierius pareiškė, kad prieš jį buvo suregztas „sąmokslas“ ir kad įvykiai buvo „iškreipti taip, kad“ jis „atrodytų kaip godi ir diktatoriška asmenybė“.

„Tai sąmokslas, tai susimokymas, tai dūris į nugarą“, – kalbėjo verslininkas savo kreipimesi.

Jis pareiškė, kad suregzti „sąmokslą“ paskatino „baimė, jog kitas aljanso žingsnis didinant integraciją ir judant link susijungimo sukeltų tam tikrą grėsmę kai kuriems asmenims arba, galiausiai, „Nissan“ nepriklausomumui“.

Be „Nissan“, C.Ghosnas taip pat vadovavo aljansui, kuriam priklausė ir Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“ bei Japonijos automobilių gamintoja „Mitsubishi Motors“. Anksčiau verslininkas yra pareiškęs, kad jo sulaikymą lėmė „Nissan“ atstovų nerimas dėl šių bendrovių glaudesnės integracijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nissan“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nissan“

Visgi, nors C.Ghosno žmona Carole buvo žadėjusi, jog automobilių pramonės magnatas vaizdo įraše įvardys „atsakingus asmenis“, verslininko pagrindinis advokatas Junichiro Hironaka žurnalistams pranešė, jog gynybos komanda nusprendė pakoreguoti vaizdo įrašą ir neviešinti konkrečių pavardžių.

Tokijo prokurorai pareiškė, jog tiria naujus dėl C.Ghosno kilusius įtarimus ir praėjusią savaitę vėl jį suėmė, nors po jo paleidimo už užstatą nepraėjo nė mėnesio.

Teismas verslininko sulaikymo terminą pratęsė iki balandžio 14 dienos. Vėliau prokurorai gali prašyti jį pratęsti dar 10 dienų. Jeigu, pasibaigus šiam terminui, jie nepareikš kaltinimų ar naujų įtarimų, C.Ghosnas turės būti paleistas į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius