Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ghosnui Japonijoje gresia nauji kaltinimai

Tokijo prokurorai svarsto galimybę pareikšti naują kaltinimą Carlosui Ghosnui, o buvęs Japonijos automobilių gamybos milžinės „Nissan“ vadovas tuo tarpu tviteryje paskelbė ketinantis papasakoti savo istorijos pusę, praneša japonų žiniasklaida.
Carlos'as Ghosn'as
Carlos'as Ghosn'as / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Netikėtumų kupinoje milijonieriaus byloje netrukus gali įvykti naujas posūkis: pranešama, kad prokurorai C.Ghosnui gali pareikšti naują kaltinimą piktnaudžiavimu pasitikėjimu sunkinančiomis aplinkybėmis. Šis kaltinimas būtų susijęs su mažiausiai 32 mln. JAV dolerių „Nissan“ lėšų pervedimu vienam automobilių platintojui Omane.

Manoma, kad už dalį šių pinigų buvo įsigyta prabangi jachta, kuria tariamai naudojosi C.Ghosnas ir jo šeima, pranešė su byla susipažinęs agentūros AFP šaltinis.

Jeigu Tokijo prokurorai nuspręstų pareikšti kaltinimą, tai būtų jau ketvirtasis baudžiamasis kaltinimas 65 metų C.Ghosnui, kuris neigia visus įtarimus.

Verslininkui jau yra pareikšti trys kaltinimai finansiniais nusižengimais, kurie yra susiję su įtarimais, kad jis deklaravo ne visą užmokestį ir siekė asmeninius nuostolius perkelti į „Nissan“ balansą.

Pasak Japonijos žiniasklaidos, Tokijo apygardos prokurorai šiuo metu tariasi su aukštesnio rango kolegomis ir po to spręs, ar imtis tolesnių veiksmų.

Pasklidus šiems pranešimams, C.Ghosno oficialioje paskyroje tviteryje pasirodė įrašas, kuriame nurodyta, kad jis kitą savaitę susitiks su žurnalistais.

„Rengiuosi papasakoti tiesą apie tai, kas vyksta. Spaudos konferencija įvyks ketvirtadienį, balandžio 11 dieną“, – rašoma trečiadienio popietę paskelbtame įraše.

Milijonieriaus atstovė spaudai žinią apie spaudos konferenciją patvirtino ir pranešime naujienų agentūrai AFP.

„Gali mėginti pabėgti“

Jeigu prokurorai pareikš naują kaltinimą, tai nebūtinai reikš, jog C.Ghosnas sugrįš į sulaikymo centrą, kuriame praleido daugiau nei tris mėnesius, kol kovo 6 dieną buvo paleistas už užstatą, paaiškino vietos teisininkas.

„Prokuroras naują kaltinimą C.Ghosnui gali pareikšti nesiųsdamas jo atgal į kalėjimą. Prokurorams reikės vėl pagrįsti sulaikymą ir įrodyti, jog yra rizika, kad jis gali mėginti pabėgti ir gali sunaikinti įrodymus, o tokia galimybė atrodo gana menka“, – pareiškė teisininkas, prašęs neskelbti jo pavardės.

Kiek anksčiau pasklido žinia apie tai, jog „Nissan“ patronuojančiosios bendrovės „Renault“ teisininkai prokurorams perdavė dokumentus, iš kurių matyti, kad bendrovės platintojams Omane buvo sumokėti milijonai eurų.

Su prokurorais bendradarbiaujančios „Nissan“ atliktas vidaus tyrimas parodė, jog C.Ghosnas patvirtino daugiau nei 30 mln. JAV dolerių mokėjimus vienam platintojui Omane, patvirtino informuotas AFP šaltinis.

Jo teigimu, dalis šių pinigų atsidūrė asmeninėse sąskaitose arba buvo panaudota C.Ghosno pirkiniams ir investicijoms – visų pirma jachtos įsigijimui ir investicijoms per sūnaus įmonę.

C.Ghosno atstovė spaudai jau atmetė šiuos įtarimus.

„Mokėjimai, kuriuos „Renault“ atliko platintojui Omane, buvo panaudoti jų komerciniams tikslams, o C.Ghosnas ir jo šeima jokiomis aplinkybėmis negavo naudos iš tokių mokėjimų ar jų dalies“, – pareiškė spaudos atstovė paskelbtame pranešime.

Japoniją ir visą verslo pasaulį sukrėtęs netikėtas C.Ghosno suėmimas įvyko praėjusių metų lapkričio 19 dieną, kai verslininko privatus lėktuvas nusileido Tokijo oro uoste.

Milijonierius sulaikymo centre praleido daugiau nei 100 dienų ir per tą laiką turėjo tik ribotas galimybes bendrauti su savo advokatais, kol pagaliau buvo paleistas už beveik 9 mln. JAV dolerių užstatą.

„Nissan“ netruko atleisti C.Ghosną iš valdybos pirmininko pareigų. Manoma, kad pirmadienį įvyksiančiame neeiliniame akcininkų susirinkime jis bus pašalintas ir iš direktorių valdybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius