Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didieji Vokietijos koncernai laukia pabėgėlių darbo jėgos

Vokietijos politikai siekia liberalizuoti įstatymus, kurie šiuo metu draudžia prieglobsčio šalyje prašantiems žmonėms dirbti. Didžiosios šalies bendrovės tokius planus sveikina ir teigia, kad leidimas pabėgėliams dirbti yra būtent tai, ko reikia Vokietijos darbo rinkai. Naujienų svetainė dw.de aiškinasi, ką konkrečiai Vokietijos darbdaviai galėtų pasiūlyti pabėgėliams.
Pabėgėliai Europoje
Pabėgėliai Europoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Stažuotės, kartais pasitaikantys apmokymai ir retas pilno etato darbo pasiūlymas – tik tai didžiosios Vokietijos įmonės šiuo metu gali pasiūlyti dirbti pageidaujantiems pabėgėliams.

Rizika, kad pabėgėlis gali būti deportuotas, yra pernelyg didelė ir dėl to kompanijos nenori investuoti į jų mokymą.

Rizika, kad pabėgėlis gali būti deportuotas, yra pernelyg didelė ir dėl to kompanijos nenori investuoti į jų mokymą.

Šių metų pavasarį koncernas „Siemens“ vienoje iš savo gamyklų pradėjo į pabėgėlius orientuotą mokamų stažuočių programą, kuri spalio mėnesį bus plečiama.

Bendrovė „Deutsche Telekom“ savo internetiniame puslapyje taip pat reklamuoja apmokamas stažuotes pabėgėliams. Tiesa, keliami reikalavimai yra labai aukšti – priimami tik ekonomikos mokslų studentai su geromis vokiečių ir anglų kalbų žiniomis.

„Deutsche Telekom“ atstovai teigė, kad kol kas pagal šią stažuočių programą neįdarbino nei vieno žmogaus. Tiesa, bendrovė neseniai gavo pirmąją paraišką.

Automobilių dalių ir padangų gamintoja „Continental“ nusprendė šiuo metu egzistuojančią stažuočių programą atverti ir Vokietiją užplūdusiems pabėgėliams.

„Continental“ atstovė Ariane Reinhart teigia nemananti, kad šiuo metu yra išmintinga eiti į pabėgėlių centrus ir ten ieškoti perspektyvių darbuotojų.

„Svarbu žmonėms nurimti nuo streso po kelionės“, – tikina A.Reinhart.

„Deutsche Telekom“ savo ruožtu teigia norintis palaukti, kol Vokietijos politikai galutinai nuspręs dėl pabėgėlių teisinio statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius