-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulės indų „investicijos“ į Rokiškį baigėsi niekuo – partneriai apie tai net nenori kalbėti

Prieš keletą metų garsiai skelbtos 200 mln. eurų siekiančios Indijos verslininkų investicijos į Rokiškio rajoną išsisklaidė pakankamai tyliai. Daliai prie projekto prisidėjusių partnerių ši istorija priklijavo nekokį šleifą bei niekaip nepagerino darbo rinkos padėties Lietuvoje. Gali būti, kad neįgyvendintos įmonių investicijos netgi sumažino darbo vietų skaičių – dvi indų verslininkų kelionę į Rokiškį prižiūrėjusios šalies įmonės šiandien nebeveikia.
Indijos vėliava ir rupijos
Indiškos rupijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą apie indiško kapitalo įmonių „SVP Global Ventures“ (dar žinoma kaip „Pittie Group“) ir „Elegant Industries“ investicijas į Rokiškio rajoną paskelbta dar 2018 m., tačiau jau tada jos sukėlė nemažai skepsio tarp vietos ekspertų.

Iš viso žadėtos beveik 200 mln. eurų investicijos, sukursiančios 1700 darbo vietų. Planuota, kad įmonei „Pittie Group“ Lietuvoje pastačius gamyklą, 1,5 tūkst. darbuotojų mūsų šalyje būtų gamins medvilnę, siūlus, mišrius verpalus.

„Viena didžiausių pasaulyje medvilnės, mišrių verpalų, siūlų gamintojų turi ambicingų tikslų“ ir tiki, kad Lietuva gali tapti tramplinu į Europos ir Amerikos rinkas“, – tuo metu skelbta pranešime spaudai.

Tuo tarpu „Elegant Industries“ turėjo statyti gamyklą, kurioje 200 darbuotojų užsiimtų skardinių gamyba.

Pirminiai ambicingi planai netruko subliūkšti, tačiau greitai grįžo antrąja banga. 2020 m. vasarį buvo viešai pasidalinta jau tik „Pittie Group“ planais Rokiškyje, buvo pristatytas pakoreguotas projektas. Tuo metu kalbėta apie panašią investuosimą beveik 100 mln. eurų sumą, tačiau jau tik 500 žmonių įdarbinimą.

Tuo pat metu kaip naujasis investuotojų partneris buvo pristatytas ir žinomas šalies verslininkas, įmonės „Nextury Ventures“ vadovas ir „Nextury Technology Fund“ investicinio komiteto pirmininkas Ilja Laursas.

Svajūno Stroino nuotr./Ilja Laursas
Svajūno Stroino nuotr./Ilja Laursas

„Lietuvai svarbu pritraukti kuo daugiau stambių investuotojų. Sėkmės atveju tai būtų jau trečioji „Nextury“ partnerystė su stambiu užsienio investuotoju Lietuvoje per paskutinius metus“, – išplatintame pranešime spaudai cituotas jis.

Tuo metu I.Laursas 15min sakė, kad „Nextury“ yra oficialus „Pittie“ partneris Lietuvoje. „Nors sandorio detalių ir neatskleidžiame, bet turime bendrą tikslą atvesti čia indišką kapitalą ir sukurti naujų darbo vietų. Nors tekstilės rinka man nėra itin gerai pažįstama, pirmiausia matau naudingą investicinį projektą, jį vertinu per finansinę prizmę“, – pasakojo verslininkas.

Vis dėlto šiandien I.Laursas apie šį sandorį, panašu, nenori net prisiminti. 15min paprašius trumpai pakomentuoti šių investicijų likimą, jo atstovė atsiuntė laišką, kad verslininkas „būtent šį“ klausimą atsisako komentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius