-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Lazauskas: LTG planai atleisti beveik 2 tūkst. darbuotojų nesikeičia

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) vadovas sako, kad planas atleisti beveik 2 tūkst. darbuotojų nesikeičia, nors geležinkelininkų profesinė sąjunga teigė, kad atleista gali būti mažiau darbuotojų.
Egidijus Lazauskas
Egidijus Lazauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kol kas mūsų planas nesikeičia. Šis skaičius (1950 planuojamų atleisti darbuotojų – BNS) yra planuose ir suderintas su valdyba. Nesant esminių pokyčių, mes šio skaičiaus laikysimės“, – penktadienį BNS sakė LTG vadovas Egidijus Lazauskas.

Savaitės pradžioje LTG grupė Užimtumo tarnybai pranešė, jog apie atleidimą įspėjo 1950 iš maždaug 8 tūkst. darbuotojų. Daugiausiai – 1207 – darbuotojų numato atleisti krovinių vežimo bendrovėje „LTG Cargo“. Dar 469 žmones numatoma atleisti iš infrastruktūros įmonės „LTG infra“, o 274 žmones – iš „Lietuvos geležinkelių“.

Pasak E.Lazausko, tai, kad daugiausia planuojama atleisti „LTG Cargo“ darbuotojų, lėmė drastiškai sumažėjęs krovinių kiekis.

„Jeigu daugiau vežėme, tai reikėdavo ir daugiau mašinistų, daugiau dokumentų apdorotų. Kai krovinių kiekis krenta – jie patys pirmieji pajus šitą smūgį“, – sakė LTG vadovas.

LTG anksčiau pranešė, kad šiemet perveš maždaug dukart mažiau krovinių – apie 26,5 mln. tonų. Tai bus didžiausias krovinių apimčių kritimas ir mažiausias pervežtas krovinių kiekis per įmonės veiklos istoriją. Dėl to grupė šiemet gali netekti apie 150 mln. eurų pajamų.

Lietuvos geležinkelininkų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Artūras Černiauskas antradienį BNS sakė, kad įmonė gali atleista mažiau žmonių nei planuota, be to, dalis atleidimų, tikėtina, bus atidėta iki metų pabaigos.

Bendrovė skelbė, kad darbuotojų išeitinėms išmokoms bus skirta 6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius