Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas traukiasi iš „Teslos“ valdybos pirmininko pareigų: sumokės baudą

Elonas Muskas privalo pasitraukti iš „Teslos“ valdybos pirmininko kėdės ir sumokėti baudą. Kaip skelbia BBC, toks sprendimas dėl jo pranešimo tviteryje priimtas derybose su JAV reguliuotojais.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

SEC siekė uždrausti E.Muskui vadovauti bet kokiai biržoje kotiruojamai kompanijai, todėl pasiektas susitarimas yra kompromisinis.

Anot susitarimo, E.Muskas ir toliau liks eiti bendrovės CEO pareigas bei liks jos valdyboje, tačiau iš pastarosios pirmininko pareigų privalės būti pasitraukęs trejus metus.

Jis ir „Tesla“ taip pat turės sumokėti baudą – iš viso 20 mln. dolerių.

Rugpjūčio 7 dieną E.Muskas nustebino rinkas, socialiniame tinkle „Twitter“ parašęs, jog nori išpirkti biržoje parduodamas „Tesla“ akcijas po 420 JAV dolerių už vienetą.

Po šio pranešimo prieštaringai vertinamas verslininkas sulaukė JAV reguliuotojų dėmesio. Be kita ko, institucijas sudomino jo įrašai „Twitter“ tinkle, susiję su akcijų išpirkimo planais, o visų pirma jo pareiškimas apie tai, kad „Tesla“ yra „užsitikrinusi“ finansavimą tokiam žingsniui

Paprastai apie tokius planus – išpirkti milžiniškos įmonės akcijas – reguliavimo institucijoms išsamiai pranešama iš anksto. Todėl tiek investuotojams, tiek reguliavimo institucijoms kilo įtarimas, ar šiais pareiškimais E.Muskas neapgavo rinkos.

Be to, vos po kelių savaičių E.Muskas pranešė, kad plano išpirkti įmonę yra atsisakoma ir jos akcijos toliau bus kotiruojamos biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius