Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pradeda tyrimą dėl Portugalijos pagalbos sunkumų slegiamai oro bendrovei TAP

Europos Komisija, kuri, be kita ko, yra atsakinga už Europos Sąjungos (ES) konkurencijos taisyklių vykdymo užtikrinimą, penktadienį pradėjo tyrimą dėl Portugalijos valstybės lėšomis finansuojamos kelių milijardų eurų pagalbos, skirtos sunkumų slegiamai nacionalinei oro bendrovei TAP.
Bendrovės „TAP Air Portugal“ lėktuvas
Bendrovės „TAP Air Portugal“ lėktuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį Portugalija oficialiai pranešė Europos Komisijai apie 3,2 mlrd. eurų restruktūrizavimo pagalbos oro bendrovei planą, kuriame, be kita ko, buvo numatyta panaikinti 2 tūkst. darbo vietų, apkarpyti atlyginimus ir sumažinti bendrovės orlaivių parką.

Komisija penktadienį paskelbtame pranešime taip pat nurodė, jog pakartotinai patvirtino TAP skirtą Portugalijos 1,2 mlrd. eurų sanavimo paskolą, kurią, „Ryanair“ pateikus ieškinį, anksčiau buvo panaikinęs ES Bendrasis Teismas.

ES žemesnės instancijos teismas gegužę nusprendė, jog, leidusi suteikti tokią paskolą, Europos Komisija nesugebėjo tinkamai pagrįsti tokio sprendimo.

ES „šiandien pakartotinai patvirtina sanavimo pagalbą ir konkrečiau apibūdina priežastis, kodėl buvo nuspręsta patvirtinti šią pagalbą“, rašoma Komisijos paskelbtame pranešime.

„Ryanair“ – didžiausia pagal keleivių skaičių Europos oro bendrovė – taip pat siekė, kad būtų panaikinta „Lufthansa“, „Air France“ ir kitoms didžiosioms ES oro bendrovėms skirta finansinė pagalba, tačiau jos pastangos dažniausiai buvo nesėkmingos.

„Ryanair“ yra apskaičiavusi, jog bendra oro bendrovėms skirta valstybės pagalba, kurią nuo pandemijos pradžios patvirtino Briuselis, jau viršijo 30 mlrd. eurų, įskaitant 11 mlrd. eurų, skirtų „Lufthansa“, 10,6 mlrd. eurų „Air France-KLM“, 3,5 mlrd. eurų „Alitalia“ ir 1,3 mlrd. eurų SAS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius