Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES rengiasi nutraukti susitarimą su „Philip Morris“ dėl kovos su rūkalų kontrabanda

Europos Sąjunga (ES) nutrauks dvylika metų su „Marlboro“ cigarečių gamintoja „Philip Morris“ įgyvendintą programą, kuria buvo siekta kovoti su cigarečių kontrabanda, europarlamentarams pasiskundus, kad ji yra neveiksminga, o galbūt net ir korumpuota.
Dovanota įranga
Dovanota įranga / VSAT nuotr.

Laiške „Philip Morris“ už biudžetą ir žmogiškuosius išteklius atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Kristalina Georgieva pareiškė, kad naujosios Jungtinių Tautų ir Europos taisyklės šiuo metu „užtikrina geriausias kovos su neteisėta prekyba reguliavimo priemones“.

„Atsižvelgdami į šiuos pokyčius, manome, jog nebereikia tęsti susitarimo su „Philip Morris International“, – rašoma liepos 6 dieną nusiųstame laiške.

Šis susitarimas buvo sudarytas 2004 metais, kai ES pasiskundė, jog didžiausios pasaulyje tabako įmonės nepakankamai ryžtingai kovoja su rūkalų kontrabanda. Susitarimo galiojimo terminas baigiasi šį šeštadienį.

Pagal susitarimą „Philip Morris“ sutiko glaudžiau bendradarbiauti su ES institucijomis kovoje su cigarečių kontrabanda ir taip pat sutiko mokėti ES specialųjį įnašą.

Per visą šio susitarimo galiojimo laikotarpį buvo sumokėta iš viso 1 mlrd. JAV dolerių, pranešė Komisija.

Tačiau europarlamentarai ne kartą buvo įspėję, jog dėl šio „Philip Morris“ įnašo, kuris naudojamas ES kovos su kontrabanda politikai finansuoti, kyla pavojingas interesų konfliktas.

„Džiaugiuosi, kad mūsų veiksmai ...padės sumažinti tabako pramonės kišimąsi į vadžios darbą“, – pareiškė kovai prieš šį susitarimą su „Philip Morris“ Europos Parlamente vadovavęs socialistų europarlamentaras Gilles Pargneux (Žilis Parnjė).

Tuo tarpu Europos Komisija pareiškė, kad šiuo metu labiau tenka kovoti su mažų, o ne didžiųjų, gamintojų gaminamų cigarečių kontrabanda.

Panašius susitarimus ES taip pat yra sudariusi su „British American Tobacco“, „Japan Tobacco“ ir „Imperial Brands“, tačiau tie susitarimai galios iki 2022 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius