Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansinių technologijų startuolis „Paystrax“ dvigubins savo darbuotojų skaičių Lietuvoje

Mokėjimų apdorojimo sprendimus siūlanti įmonė „Paystrax“ planuoja plėsti savo komandą Lietuvoje. Šiuo metu įmonė turi biurus Vilniuje, Klaipėdoje, Reikjavike ir Braitone (JK) bei planuoja savo 30 narių komandą Lietuvoje per ateinančius 12 mėnesių padvigubinti, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Startuolis
Startuolis / 123RF.com nuotr.

„Subūrėme grupę specialistų, puikiai išmanančių tokių mokėjimo paslaugų įmonių kaip „Paystrax“ veiklą. Mūsų komandos startas čia buvo sėkmingas, o dabar „Paystrax“ yra pasirengusi toliau augti“, – sakė vienas bendrovės steigėjų ir jos vadovas Johannesas Kolbeinssonas.

Anksčiau kūrę „fintech“ įmones Islandijoje, „Paystrax“ verslo partneriai šiai naujai įmonei, kuri teikia šiuolaikinius mokėjimų apdorojimo sprendimus Europos prekybininkams, įsteigti pasirinko Lietuvą. Šalis puikiai tiko „Paystrax“ būstinei, dėl savo gerai išplėtotos finansinių technologijų infrastruktūros.

„Supratome, kad Lietuvoje finansinių technologijų įmonės steigiamos gan greitai, įvairūs universitetai rengia informacinių technologijų, finansų ir rinkodaros talentus ir kad tai patogi geografinė vieta su tinkama fizine infrastruktūra, – teigė J.Kolbeinssonas. – Vietos mokėjimų ekosistema, talentai ir, žinoma, teisinė bazė finansinių technologijų įmonėms sudaro puikų pagrindą tarptautiniam augimui.“

„Paystrax“ teikia mokėjimo kortelių „Visa“ ir „Mastercard“ priežiūros paslaugas prekybos vietų skaitytuvams, internetinėms, mobiliosioms ir kitoms elektroninio mokėjimo sistemoms, kurdama individualizuotus sprendimus ir papildomas funkcijas konkretiems naudotojų poreikiams tenkinti. Dauguma įmonės klientų yra iš Jungtinės Karalystės, Vengrijos, Danijos, Lietuvos ir Vokietijos, tačiau sparčiai augantis „fintech“ startuolis pasirengęs aptarnauti klientus ir iš kitų Europos šalių.

Šiuo metu „Paystrax“ kuria inovatyvią mokėjimo technologiją, kuri pagreitins naujų verslo paskyrų įvedimą. Paprastai tikrinimo procesai seniesiems mokėjimus prižiūrintiems subjektams trunka 3–6 savaites, ir kai kuriems verslams tokia ilga procedūra gali būti pražūtinga. Sprendimas, kurį „Paystrax“ įdiegė Vengrijoje, leidžia naudotojams atlikti pilną registraciją per vieną dieną ir pradėti naudoti savo prekybos vietų skaitytuvus per tris dienas. Sutrumpinta paskyros tikrinimo procedūra iki šių metų pabaigos turėtų pradėti veikti JK, o vėliau pasirodyti ir kitose rinkose.

Siekdama paremti savo spartų augimą, šiais metais „Paystrax“ įsteigė antrą biurą Lietuvos uostamiestyje – Klaipėdoje. Šiuo metu įmonė ieško specialistų, turinčių mokėjimų, pardavimų, atitikties, klientų aptarnavimo ir informacinių technologijų srities patirtį, ir kviečia prisijungti prie savo komandų Vilniuje ir Klaipėdoje.

„Universitete studentai nėra mokomi mokėjimų apdorojimo, todėl mes labai stengiamės pastebėti ir pritraukti gerus darbuotojus, kurie norėtų mokytis ir tobulėti kaip profesionalai, – aiškina J.Kolbeinssonas. – Samdome žmones ilgam laikui ir esame pasirengę investuoti į jų mokymus.“

Anot „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Elijaus Čivilio, „Paystrax“ atėjimas į Klaipėdą rodo miesto galimybes pritraukti naujoviškų finansinių technologijų srities žaidėjų.

„Neišnaudotas ir labai kokybiškas Klaipėdos talentų „fondas“ yra didelė vertybė ambicingoms tarptautinėms įmonėms, – sako jis. – Tikiuosi, kad naujasis „Paystrax“ biuras mieste užkurs sniego gniūžtės efektą ir išplės finansinių technologijų įmonių geografiją Lietuvoje bei pajudės toliau už sostinės Vilniaus ribų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius