Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ pasiekė susitarimą su darbuotojų profsąjunga Kanadoje ir išvengė streiko

Kanados profsąjunga „Unifor“ pranešė pasiekusi susitarimą su JAV automobilių gamintoja „Ford“, o tai leis išvengti streiko, išsekus terminui dėl derybų.
Ford
Ford / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsamios informacijos apie susitarimą nebuvo atskleista laukiant sekmadienį numatyto susitarimo ratifikavimo posėdžio, tačiau 6 200 darbuotojų atstovaujančios profsąjungos pirmininkas Jerry Diasas teigė, kad į susitarimą įeina atlyginimų didinimas ir „Ford“ įsipareigojimas už 1,8 mlrd. Kanados dolerių (1,4 mlrd. JAV dolerių) pastatyti naują elektrinių transporto priemonių liniją bendrovės gamykloje Oukvilyje, Ontarijo valstijoje.

Šis pažadas buvo pagrindinė susitarimo dalis, pažymėjo J.Diasas spaudos konferencijoje, vykusioje profsąjungos „Facebook“ puslapyje.

Profsąjunga deryboms pasirinko „Ford“ kaip pirmąją iš Detroito „Didžiojo trejeto“, o Oakvilio gamykla laikoma jautriausia galimam uždarymui.

„Ford“ nepateikė tiesioginių komentarų dėl susitarimo, kuris pasiektas praėjus 11 valandų po pirminio streiko termino, nustatyto profsąjungos.

Profsąjunga pirmadienio vakarą terminą pratęsė, derybininkams pasiekus susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius