Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

„Huawei“ nedžiūgauja dėl JAV sprendimo atidėti draudimą bendradarbiauti su Kinijos milžine

„Huawei“ antradienį nenudžiugo dėl Vašingtono sprendimo trims mėnesiams atidėti draudimą JAV bendrovėms pardavinėti savo gaminius Kinijos technologijų milžinei ir pareiškė, jog minėtas sprendimas nepakeis „nesąžiningo“ elgesio su bendrove fakto.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“ nuotr.

JAV prekybos departamentas antrą kartą sustabdė griežtų taisyklių, draudžiančių amerikiečių bendrovėms pardavinėti komponentus ir paslaugas telekomunikacijų milžinei bei iš jos įsigyti įrangos, įsigaliojimą.

Visgi kartu į „juodąjį“ „Huawei“ padalinių ir patronuojamųjų įmonių sąrašą buvo įtrauktos dar 46 bendrovės, kurioms bus taikomas draudimas, jei jis bus visiškai įgyvendintas – taigi dabar šiame sąraše yra daugiau nei 100 įmonių.

Pirmą kartą JAV institucijos apie draudimą paskelbė metų pradžioje, pareiškusios, kad „Huawei“ bendradarbiauja su Kinijos žvalgybos tarnybomis, nors pati bendrovė tai neigia.

„Akivaizdu, kad šis sprendimas, priimtas būtent šiuo metu, yra politiškai motyvuotas ir neturi nieko bendra su nacionaliniu saugumu“, – pareiškė „Huawei“ ir pridūrė, kad tokie veiksmai „pažeidžia pagrindinius laisvosios rinkos konkurencijos principus“.

„Tai neatitinka niekieno interesų, įskaitant JAV bendroves. Bandymai slopinti „Huawei“ verslą nepadės Jungtinėms Valstijoms išsiveržti į priekį technologijų srityje“, – teigė „Huawei“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei“

„Laikinas bendrosios licencijos pratęsimas nekeičia fakto, kad su „Huawei“ elgiamasi nesąžiningai“, – pareiškė bendrovė.

Pirmadienio sprendimas reiškia, kad „Huawei“ gali toliau pirkti Jungtinėse Valstijose pagamintus puslaidininkius ir kitas medžiagas, būtinas telefonams ir tinklo įrangai, o amerikiečių telekomunikacijų bendrovės gali toliau įsigyti „Huawei“ tinklo įrangos.

Visgi Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Geng Shuangas paragino JAV visiškai atsisakyti draudimo.

„Nesvarbu, ko imtųsi Jungtinės Valstijos, tai nekeičia klaidingo nacionalinio saugumo sampratos pobūdžio, piktnaudžiavimo eksporto kontrolės priemonėmis, diskriminuojančios nesąžiningos praktikos taikymo konkrečioms kitų šalių įmonėms ir netgi neslepiamo trukdymo, neturint jokių įrodymų“, – antradienį pareiškė Geng Shuangas.

„Raginame JAV nedelsiant atsisakyti šio klaidingo požiūrio“, – pridūrė jis.

„Huawei“, laikoma pasauline sparčiojo 5G mobiliojo ryšio įrangos lydere ir antra pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja, priversta laviruoti gilėjančiame prekybos kare tarp Pekino ir Vašingtono, kurie apsikeitė milijardų dolerių vertės baudžiamaisiais muitais.

Laikinas draudimo sustabdymas nereiškia, jog sušvelnėjo JAV požiūris į „Huawei“ įrangos keliamą grėsmę nacionaliniam saugumui ar kad panaikinamas bendras draudimas naudoti „Huawei“ 5G sistemas Jungtinėse Valstijose.

„Toliau ragindami vartotojus atsisakyti „Huawei“ produktų, suprantame, kad reikia daugiau laiko siekiant išvengti bet kokių sutrikimų“, – pareiškė JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas.

Kiek anksčiau šį mėnesį „Huawei“ pristatė savo operacinę sistemą „HarmonyOS“ – labai lauktą programinę įrangą, kuri yra itin svarbi bendrovės išlikimui atsižvelgiant į tai, kad „Huawei“ gali neteikti prieigos prie „Google Android“ operacinės sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius