Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atėjusios IT milžinės padalinio vadovas: įdarbinsime 350 darbuotojų

Vasaros pradžioje paskelbta, kad į Lietuvą žengia dar vienas didelis IT žaidėjas – tarptautinė bendrovė „Accenture“, nuo 2002 m. veikianti ir Latvijoje, kur išaugo iki vienos didžiausių darbdavių IT sektoriuje. Latvijos ir Lietuvos įmonių vadovas Maksimas Jegorovas interviu 15min teigė, kad puikiu rezultatu laikys per pirmuosius finansinius metus įdarbintus 100 darbuotojų, o per dvejus – 350.

Iki 2022 m. rugsėjo „Accenture Lithuania“ bendrovė Vilniaus biure planuoja įdarbinti 100 darbuotojų, o dar po metų šis skaičius turėtų siekti 350. M.Jegorovas interviu 15min užsiminė ir apie Kauno biurą.

Bendrovė Latvijoje per dešimtmetį tapo vienu didžiausių IT sektoriaus žaidėjų, įdarbinusia 2000 žmonių, tačiau Lietuvoje ji ateina į rinką, kurioje IT srities specialistų trūksta – asociacijos „Infobalt“ atstovų teigimu, šalyje veikiančios įmonės galėtų įdarbinti dar apie 14 tūkst. darbuotojų, jeigu tiek jų būtų rinkoje.

„Tai yra mūsų kasdienė problema Latvijoje. Mes žinome, kaip veikia rinka mūsų šalyje. Manome, kad kai kurie dalykai labai panašūs ir Lietuvoje. Latvijoje manome, kad visi turi prisidėti prie šios ekosistemos. Tai ne pyrago dalybos, ne lenktynės, kuris jo atsipjaus daugiausiai, o visų IT įmonių pastangos kasmet pridėti naujų IT specialistų“, – pasakojo įmonės vadovas.

Kokius atlyginimus įmonė ruošiasi mokėti Lietuvos specialistams, pašnekovas neatskleidė – jo teigimu, algos klausimus reikia spręsti sėdint akis į akį su konkrečiu darbuotoju.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Accenture“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Accenture“

Lietuvos kaip naujos krypties pasirinkimą jis motyvavo tuo, kad Latvijoje įkurta įmonė tapo tam tikru rinkodaros ir pardavimų centru, kuris nespėja susitvarkyti su didele paklausa. Lietuvoje, anot pašnekovo, užduotis galima įgyvendinti didesniu mastu nei Latvijoje, todėl dalis į Rygą suplaukiančių užsakymų bus atiduodami Vilniaus biurui.

„Norėtume išplėsti skaitmenines paslaugas, modernius portalus naujienų ir žiniasklaidos srityje, e.komercijos srityje. Orientuosimės į dirbtinį intelektą ir analitiką, į naujausius rinkoje esančius sprendimus“, – planus Lietuvoje apibūdino M.Jegorovas.

Praėjusiais finansiniais metais M.Jegorovo vadovaujamos „Accenture Latvia“ pajamos buvo 80,1 mln. eurų, pelnas – 3,8 mln. eurų.

– Jūsų įmonė Lietuvoje įkurta kiek daugiau nei prieš mėnesį, paskelbėte gana ambicingus planus. Kaip sekasi įsikurti?

– Manau, kad nereikėtų tikėtis pasiruošimą būsiant be jokių problemų. Aišku, tai vienas iš dalykų, kurių tikiesi – jeigu įkuriate verslą kitoje šalyje, norėtumėte, kad viskas veiktų pagal planą.

Per vasarą mes siekėme gauti teisinį statusą, jį gavome, siekėme plėsti biurą, samdyti darbuotojus, tą ir darėme. Kai kas vyksta greičiau, kai kas – lėčiau. Apskritai per tris mėnesius pajudėjome nuo nulio. Pasamdėme pirmuosius darbuotojus, kol kas nedaug, tačiau tai žymi pradžią.

Mūsų fiskaliniai metai prasideda rugsėjo pradžioje, ir mes juos pradedame jau pakilę į orą. Greitis pakankamai geras, todėl tikslas yra įdarbinti 100 žmonių iki kitų metų rugpjūčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius