Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ikea Group“ pardavė prekių dizaino ir gamybos verslą

„Ikea Group“ trečiadienį pranešė pardavusi pagrindines dukterines įmones už 5,2 mlrd. eurų, naujienų agentūros „Reuters“ informaciją cituoja businesstimes.com.
„Ikea“ parduotuvė šiaurės Londone
„Ikea“ parduotuvė šiaurės Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 IKEA

„Ikea Group“, kuriai priklauso dauguma „Ikea“ parduotuvių, pardavė grupės tiekimo grandinę, dizainą, gamybą ir pirkimus valdančias dukterines bendroves Nyderlanduose registruotai „Ikea“ prekės ženklą valdančiai „Inter Ikea Holding BV“.

„Inter Ikea“ inicijuotas sandoris leido „Ikea Group“ padidinti ikimokestinį pelną 23 proc. iki 5,4 mlrd. eurų.

Nuo rugsėjo grupės prekių pasiūlos ir tiekimo grandinę valdo „Inter Ikea“. Tai reiškia, kad „Ikea Group“ lieka tik mažmeninės prekybos tinklu, dirbančiu pagal franšizės sutartį su „Inter Ikea“.

„Inter Ikea“ generalinis direktorius Torbjornas Loofas sakė, kad bendrovėje buvo priimtas sprendimas visiškai perimti verslo kontrolę ir taip atsiliepti į augančius vartotojų poreikius.

„Konceptas ir egzistuojanti franšizės sistema buvo sukurta praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pradžioje. Tai buvo visai kita era. Pagrindinis tikslas yra užtikrinti augimą ir plėtrą, atitinkant vartotojų poreikius“, – sakė jis.

Apie sprendimą įsigyti dizaino ir kitų verslo grandžių kontrolę „Inter Ikea“ paskelbė dar praėjusiais metais, tačiau dabar pirmą kartą buvo paviešinta sandorio kaina.

„Ikea Group“ priklauso Nyderlandų „Stichting INGKA Foundation“, o „Inter Ikea“ – Lichtenšteino „Interogo Foundation“.

Atsakomybių pasidalijimas sukuria įtampą, o tai skatina augimą, aiškina „Inter Ikea“ vadovybė. Tokia struktūra, kuri taip pat yra efektyvi mokestine prasme, buvo sukurta „Ikea“ įkūrėjo Ingvaro Kamprado pirše 40 metų.

„Ikea“ parduotuvių pardavimai visame pasaulyje pernai siekė 36,4 mlrd. eurų. Didžiąją dalį apyvartos padarė „Ikea Group“, kurioje dirba 26 tūkst. žmonių.

„Inter Ikea“ pranešė, kad jos ikimokestinis pirmų aštuonių mėnesių pelnas yra 329 mln. eurų. Įmonė gauna franšizės mokestį – 3 proc. nuo visos „Ikea“ parduotuvių apyvartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius