-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ ketina iki 2025-ųjų pusę restoranų meniu pakeisti augalinės kilmės patiekalais

Švedijos baldų ir namų apyvokos prekių mažmenininkė „Ikea“ paskelbė planus iki 2025 metų savo restoranų meniu pakeisti taip, kad pusė siūlymų pagrindinių patiekalų būtų pagaminti iš augalinės kilmės produktų.
IKEA
IKEA / „Scanpix“ nuotr.

„Ikea“ planuoja, kad 80 proc. patiekalų nebus raudonos mėsos, o 80 proc. supakuotų gatavų patiekalų bus pagaminti iš augalinių produktų.

„Tyrimai patvirtina, kaip svarbu ekologiškai tvarią produkciją padaryti prieinama ir pageidautina, ir „Ikea“ išties gali pasiekti gerų rezultatų šioje srityje“, – sakė „Inter IKEA Group“ vyriausioji tvarios plėtros specialistė Lena Pripp Kovač.

„Ekologiškesni pasirinkimai neturėtų būti prabanga nedaugeliui – jie turėtų tapti kasdienio žmonių gyvenimo dalimi“, – pabrėžė ji.

Kita vertus, „Ikea“ žada restoranų meniu palikti savo firminius švediškus mėsos kukulius, nepaisant to, kad per pastaruosius porą metų bendrovė sukūrė augalinius jų pakaitalus.

Pasak bendrovės, 2019 metais daugiau kaip 680 mln. „Ikea“ parduotuvių lankytojų pirko maisto juose veikiančiuose restoranuose, užkandinėse ar švediškų maisto produktų parduotuvėse.

1943-aisiais veiklą pradėjusi „Ikea“ dabar laikoma didžiausia pasaulyje prekių namams mažmenininke, veikianti daugiau nei pusšimtyje šalių, turinti daugiau kaip 370 parduotuvių tinklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius