Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Klaipėdos uosto išplukdytam Arvydui Vaitkui valdantieji ruošia naują šturvalą?

Skandalingai atleistam Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovui, „valstiečiui“ Arvydui Vaitkui ruošiamas politinis postas. Susisiekimo ministru tapus Jaroslavui Narkevičiui, A.Vaitkui buvo pasiūlyta viceministro kėdė. Tai, kad apie tai buvo kalbėta, 15min patvirtino pats A.Vaitkus. „Taip, tokių kalbų būta“, – sakė jis.
Susisiekimo ministrerijoje atidaryta paroda „Kryptis – jūra“
Arvydas Vaitkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susisiekimo ministru tapęs J.Narkevičius ne kartą buvo susitikęs su A.Vaitkumi. 15min žiniomis, A.Vaitkui buvo pasiūlyta viceministro kėdė, tad jis formaliai galėtų būti atsakingas už uosto veiklą, nes tai patektų į jo kuruojamą sritį.

Šiuo metu Susisiekimo ministerijoje dirba du viceministrai, tačiau yra galimybė dirbti ir trečiam. „Valstiečiai“ norėtų, kad šį postą užimtų jų žmogus. Neoficialiomis žiniomis, A.Vaitkus galėjo nepraeiti specialiųjų tarnybų filtro.

Neatskleidė, kas pasiūlė

„Taip, tokių kalbų buvo, bet aš jums nepasakysiu, nei kada, nei kas tai siūlė“, – 15min teigė A.Vaitkus.

Jis buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Klaipėdos mero postą.

Kai tuometis susisiekimo ministras Rokas Masiulis jį atleido kaip praradusį pasitikėjimą, A.Vaitkų užstojo „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. R.Masiulis mano, kad jo atleidimas iš ministro posto buvo „valstiečių“ keršto akcija už A.Vaitkų.

Politikos kuluaruose kalbama, kad R.Karbauskis norėtų matyti A.Vaitkų aukščiausiuose valdymo lygiuose. Tačiau šis, pralaimėjęs Klaipėdos mero rinkimus, bet išrinktas į miesto tarybą, kol kas aukščiau nekyla.

Jei jam šiandien reikėtų apsispręsti dėl darbo ministerijoje, ką jis darytų? „Sunku pasakyti. Dabar mano kryptis yra darbas Klaipėdai“, – užsiminė A.Vaitkus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Arvydas Vaitkus
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Arvydas Vaitkus

J.Narkevičius: tai konfidenciali informacija

Būta ir tam tikrų veiksmų dėl A.Vaitkaus tapimo viceministru. Šaltinių duomenimis, Susisiekimo ministerija lapkričio pabaigoje kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl A.Vaitkaus kandidatūros. STT rekomendacijos dėl nepriekaištingos reputacijos būtinos pagal Korupcijos prevencijos įstatymą.

„Tai yra konfidenciali informacija. Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti, nes tai liečia ne tik jūsų paminėtą asmenį“, – išgirdęs 15min klausimą į kalbas nesileido ministras J.Narkevičius.

STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė taip pat atsisakė suteikti informaciją. „Tai yra konfidencialu, todėl negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – atkartojo STT atstovė ministrą.

Tiesa, ministras yra kuo geriausios nuomonės apie A.Vaitkų. „Aš vertinu jo kompetenciją ir profesionalumą“, – teigė J.Narkevičius, tačiau užtikrino, kad A.Vaitkaus kandidatūra į viceministro poziciją nėra svarstoma.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Ar laukiama STT išvadų? Į šį klausimą ministras neatsakė.

Kol kas – miesto tarybos narys

A.Vaitkus šiuo metu yra Klaipėdos miesto tarybos narys. Jis kritiškai atsiliepia apie R.Masiulio valdymo laikus ir sako, kad transporto srityje yra apverktina būklė, nes tokią esą paliko buvęs ministras.

A.Vaitkus mano, kad jam pakaktų kompetencijos dirbti Susisiekimo ministerijoje net ir po visų kilusių skandalų, susijusių su jo gauta parama.

Anksčiau rašyta, kad rinkimams į Klaipėdos miesto tarybą A.Vaitkus subūrė komandą, kurioje buvo tuomet jo vadovaujamame uoste dirbančių bendrovių vadovai, skyrę rinkimų kampanijai maksimaliai leistinas sumas. Tai buvo svarbiausia priežastis, dėl ko R.Masiulis atleido A.Vaitkų iš pareigų.

Buvęs Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas yra pripažintas pažeidęs įstatymą nedeklaravęs interesų, taip birželį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). A.Vaitkus savo atleidimą apskundė teismui, tačiau nieko nepešė – teismai konstatavo, kad jis atleistas teisėtai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arvydas Vaitkus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arvydas Vaitkus

Sako, kad pernelyg mažai laiko liko

A.Vaitkus sako, kad per likusią kadenciją būtų „per mažai laiko kažką pakeisti“. Be to, esą jam dabar jam labiau rūpi uostamiesčio reikalai – jis yra Klaipėdos tarybos narys.

„Kadencija yra trumpa, todėl abejoju, ar ką nors pavyktų padaryti. Susisiekimo srityje daug ką reikia keisti, bet iki rinkimų laiko jau nedaug“, – dėstė A.Vaitkus.

Tiesa, jei tai būtų nauja kadencija, jis sako rimtai svarstytų užimti viceministro ar ministro postą, jei jam tai pasiūlytų.

Mato Miežonio / 15min nuotr./Susisiekimo ministerija
Mato Miežonio / 15min nuotr./Susisiekimo ministerija

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis A.Vaitkų atleido kaip praradusį pasitikėjimą. „Valstiečių“ sąraše į Klaipėdos mero postą pretendavęs A.Vaitkus yra priėmęs finansinę paramą iš įmonių, kurios dirba Klaipėdos jūrų uoste.

Neoficialiomis žiniomis, dėl A.Vaitkaus kandidatūros tartasi ir valdančiųjų koalicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius