Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėja moteris: darbas iš namų gali pakenkti karjerai

Anglijos banko ekonomistė Catherine Mann tvirtina, moterys, kurios dažniausiai dirba iš namų, rizikuoja savo karjera, ypač dabar, kai daugelis darbuotojų grįžta į biurus, rašo BBC.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / Helena Lopes / Unsplash nuotr.

Pasak ekonomistės, bendravimas biure yra gyvybiškai svarbus siekiant karjeros įmonėje, tačiau daugelis moterų vis dar priverstos dirbti iš namų. Ypač mamos, kurioms tenka dorotis su vaikų ugdymo apribojimais dėl koronaviruso ar sunkiai prieinamomis vaikų priežiūros paslaugomis. Tuo tarp vyrams sugrįžti į biurus buvo lengviau.

C.Mann tvirtino, kad bendravimas internetu negali atstoti spontaniškų pokalbių biure, kurie svarbūs pripažinimui ir karjerai daugelyje darbo vietų.

123RF.com nuotr./Darbas, karjera
123RF.com nuotr./Darbas, karjera

„Financial News“ žurnalo surengtame renginyje ji sakė: „Virtualios platformos yra daug geresnės nei buvo prieš penkerius metus. Tačiau atkartoti spotaniškumą virtualioje aplinkoje yra sunku“.

Šių metų pradžioje britų politikas Rishi Sunak dėl rizikos karjerai dirbant nuotoliniu būdu perspėjo ir jaunus žmones. Jis teigė abejojantis, ar jo, kaip bankininko, karjera būtų buvusi sėkminga, jei būtų ją pradėjęs nuo virtualių susitikimų. Darbas biure padėjo jam įgyti reikiamų įgūdžių, sakė jis.

Remiantis BBC apklausa, kiek daugiau nei pusė (56 proc.) moterų teigė maniusios, kad darbas namuose padės joms tobulėti darbe, nes vaikų priežiūra taps mažesne kliūtimi dirbti visą darbo dieną.

O 65 proc. vadovų manė, kad darbas namuose padeda moterims siekti karjeros. Tačiau ketvirtadalis apklaustų moterų visgi teigė, kad darbas namuose vargu, ar paspartins jų karjerą.

123rf nuotr./Nevienodas vyrų ir moterų darbo užmokestis
123rf nuotr./Nevienodas vyrų ir moterų darbo užmokestis

Danielle Harmer, draudimo milžinės „Aviva“ vyriausioji personalo specialistė, sakė, kad įmonės turi sukurti sistemą, užtikrinančią, kad nuotoliniu būdu dirbantys žmonės nebūtų įmonės vadovų užmiršti. Priešingu atveju, anot jos, tokiems darbuotojams karjeros perspektyvos būtų menkesnės, o vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumas tik didėtų.

Jungtinės Karalystės nacionalinės statistikos biuras skelbia, kad apie 60 proc. britų visiškai grįžo į fizinę darbo vietą. Apskaičiuota, kad maždaug kas šeštas darbuotojas naudoja mišrų darbo modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius