Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK skelbia naujų sankcijų Rusijos oro bendrovėms

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė ketvirtadienį pareiškė skelbianti naujų sankcijų pagrindinėms Rusijos oro bendrovėms ir uždraudžianti joms parduoti nusileidimo laiko tarpsnius, kuriuos joms jau uždrausta naudoti.
„Aeroflot“ lėktuvas
„Aeroflot“ lėktuvas / Vida Press nuotr.

„Valstybės valdoma „Aeroflot“, didžiausia Rusijos oro bendrovė, „Ural Airlines“ ir „Rossiya Airlines“ nuo šiol negalės parduoti savo nenaudojamų, pelningų nusileidimo laiko tarpsnių JK oro uostuose“, – pareiškė užsienio reikalų ministerija.

Uždraudus šių laiko tarpsnių pardavimą, Rusija negalės „pelnyti apytikriai 50 mln. svarų (59 mln. eurų)“, pridūrė ministerija.

Nuo vasario pabaigos, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas liepė pradėti invaziją į Ukrainą, Jungtinė Karalystė jau uždarė savo oro uostus Rusijos orlaiviams, o savo uostus – Rusijos laivams. Be to, Londonas paskelbė sankcijų daugiau kaip 1 tūkst. Rusijos fizinių asmenų ir 100 juridinių asmenų.

„Kol Putinas tęs savo barbarišką Ukrainos puolimą, mes toliau taikysimės į Rusijos ekonomiką“, – pareiškė užsienio reikalų sekretorės Liz Truss.

Tarptautinės sankcijos, paskelbtos Maskvai dėl invazijos į Ukrainą, reiškia, kad Rusija „juda link giliausios recesijos nuo Sovietų Sąjungos žlugimo laikų“, rašoma ministerijos paskelbtame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius