-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Leafood“ su Taivano įmone į žalumynų ūkį Vilniuje investuos 6,5 mln. eurų

Danijos ir Lietuvos kapitalo įmonė „Leafood“ kartu su Taivano partneriais „YesHealth Group“ planuoja kitąmet Vilniuje pastatyti vieną didžiausių Europoje vertikalių ūkių ir į tai investuoti 6,45 mln. eurų.
Salotos
Augalai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Taivanas Augalai

Pasak „Leafood“ įkūrėjo ir vadovo Valentino Civinsko, nauja bežemio lapinių žalumynų auginimo technologija leis panaikinti Baltijos šalių priklausomybę nuo žalumynų tiekimo importo iš pietų Europos ir šiaurės Afrikos.

„Dauguma Lietuvoje parduodamų daržovių yra importuojamos, ypač žiemą. Ši technologija leis sutrumpinti salotų ir prieskoninių žolelių tiekimo grandinę ir prailgins žalumynų galiojimo laiką“, – pranešime teigė V.Civinskas.

Skelbiama, kad vertikalus ūkis yra paremtas Taivano įmonės „YesHealth Group“ sukurta technologija, kurią pasitelkus auginami aukštesnės kokybės produktai sunaudojant mažiau medžiagų nei su ankstesnėmis technologijomis.

Pirmąjį 4 tūkst. kv. metrų ploto vertikalųjį ūkį, leisiantį užauginti apie toną lapinių žalumynų per dieną, planuojama įrengti Vilniuje kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Nurodoma, kad artimiausiu metu „Leafood“ iš investuotojų siekia pritraukti dar iki 2 mln. eurų ir plėstis kitose Baltijos šalyse bei Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius