TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po skandalo „Lietuvos geležinkeliai“ ieško naujo korporatyvinių reikalų direktoriaus, alga – nuo 5540 eurų

„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) skelbia korporatyvinių reikalų direktoriaus atranką. Naujojo vadovo prireikė po to, kai dėl galimo nepotizmo iš „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorės pareigų pasitraukus Agnei Belickaitei.
„Lietuvos geležinkeliai“
LTG Link

Labiausiai tinkamus pretendentus į šias pareigas LTG padės atrinkti vadovų paieškos įmonė „Aims International Lietuva“, pasirinkta viešojo pirkimo būdu.

Naujas vadovas turi turėti 5 metų komunikavimo valdymo didelėje organizacijoje ir trejų metų vadovaujamo darbo patirties, būti nepriekaištingos reputacijos, neturėti sąsajų su kitais asmenimis, dėl kurių kiltų interesų konfliktas.

Jam siūlomas nuo 5,5 tūkst. iki 8,3 tūkst. eurų (iki mokesčių) bazinis darbo užmokestis.

Naujajam korporatyvinių reikalų direktoriui arba direktorei keliami tikslai – atviro ir aktyvaus dialogo su darbuotojais, visuomene bei kitomis suinteresuotomis šalimis vystymas bei LTG Grupės įvaizdžio ir reputacijos stiprinimas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, rašoma LTG pranešime spaudai.

„Lietuvos geležinkeliai“ verčia naują veiklos puslapį ir įgyvendina beprecedentę veiklos transformaciją, kuri apima tiek veiklos efektyvumo didinimą, tiek plėtros į naujas rinkas, ypač – Vakarų Europos, projektus. Įgyvendinant strateginius pokyčius didelę vertę kuria aiški ir savalaikė komunikacija bei dialogo su suinteresuotomis šalimis stiprinimas – būtent šios užduotys teks naujajam korporatyvinių reikalų direktoriui ar direktorei“, – pranešime cituojamas LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta ir iš jų pasitraukė kovą. Ji yra Laisvės partijos pirmininkės, ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės artima draugė, bendramokslė. Po kilusio skandalo dėl sutuoktinės A. Belickaitės paskyrimo iš pareigų pasitraukė viceministras Vincas Jurgutis.

Tiek A.Armonaitė, tiek V.Jurgutis yra kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl situacijos išaiškinimo.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

Pranešime spaudai rašoma, kad LTG sustiprino darbo atrankas reglamentuojančius procesus, skirta daugiau dėmesio viešųjų ir privačių interesų konfliktų regimybės prevencijai bei stebėsenai.

Korporatyvinių reikalų direktoriaus (-ės) atranka bus vykdoma pagal atnaujintą procesą, todėl paskutiniuose atrankos etapuose kandidatai turės užpildyti atnaujintos formos deklaracijas, kuriose bus prašoma atskleisti informaciją ir apie savo galimą politinį pažeidžiamumą bei susijusius asmenis.

„Gerinant jau esamus interesų deklaravimo procesus LTG grupėje, atnaujintos LTG korupcijos ir viešųjų ir privačių interesų konfliktų prevencijos priemonės. Patvirtinta LTG Interesų konfliktų prevencijos ir valdymo politika, kurioje apibrėžta viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto regimybės sąvoka“, – rašoma pranešime.

LTG Grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (sutrumpintai – LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius