Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įmonės, 2020 metais samdžiusios daugiausia: nuo pandemijos laimėtojų iki oficialių ir neoficialių vienaragių

Nors praėjusiais metais Lietuvoje nedarbas kone padvigubėjo, kai kurios įmonės darbuotojus darbino šimtais. Išanalizavęs „Sodros“ duomenis, 15min sudarė daugiausia naujų darbo vietų sukūrusių Lietuvos bendrovių TOP 25. Šiame sąraše ne tik pandemijos laimėtojams priskiriami kurjeriai ar elektroninės parduotuvės, bet ir oficialūs bei neoficialūs vienaragiai, du didieji prekybos tinklai ir šiemet dažniausiai minėtos bendrovės.
Darbas su „Barbora“ kurjeriu
Darbas su „Barbora“ kurjeriu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jei reikėtų išrinkti labiausiai džiuginusius vaizdus per pirmąjį karantiną 2020 metų kovą, dažnas turbūt paminėtų ir į jo kiemą įsukantį internetinės parduotuvės „Barbora“ logotipu papuoštą mikroautobusą.

Socialiniuose tinkluose lietuviai draugams juokais girdavosi pavykus nučiupti paskutinį likusį „Barboros“ pristatymo laiką ir dalindavosi patarimais, kokie būdai garantuoją sėkmę tykojant atsilaisvinusio užsakymo lango.

Ilgus metus nuostolingai dirbusi pirmoji maisto prekių elektroninė parduotuvė 2020 metais sulaukė savo šlovės valandos.

Beveik prieš dešimtmetį įsteigta pirmoji maisto prekių elektroninė parduotuvė 2020 metais sulaukė savo šlovės valandos – ilgus metus nuostolingai dirbusi „Barbora“ pernakt buvo užversta tokia užsakymų lavina, kad turėjo ieškoti šimtų naujų darbuotojų, pirkti daugiau automobilių ir atidaryti papildomus prekių surinkimo centrus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbas su „Barbora“ kurjeriu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbas su „Barbora“ kurjeriu

Tad nieko nuostabaus, kad daugiausia darbuotojų 2020 metais įdarbinusių įmonių sąrašo viršūnę vainikuoja ne žinoma IT bendrovė, ne sparčiai augantis startuolis ir net ne naujas stambus investuotojas, kaip būdavo ankstesniais metais, o būtent „Barbora“.

„Sodros“ duomenimis, 2020 metų lapkritį, palyginus su sausiu, „Barboroje“ darbuotojų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai: nuo 573 iki 1259 darbuotojų. Vadinasi, per metus ši įmonė įdarbino 784 darbuotojus, vildamasi, kad nuslūgusi pandemija nenusineš ir susiformavusio dalies gyventojų noro pirkti internetu.

Tačiau tikėtis geriausio „Barborai“ padeda ir praėjusių metų analizė – įmonės vadovas Andrius Mikalauskas pastebi, kad jau po pirmojo karantino daugiau nei penktadalis naujų klientų liko pirkti internetu.

Andrius Mikalauskas
Andrius Mikalauskas

Šios įmonės augimas mažiau nei per vienerius metus išsiskiria iš visų įmonių – antroje vietoje atsidūrusi „Teltonika“ įmonių grupė per visas bendroves priėmė perpus mažiau – 350 darbuotojų, o kitos aktyviausiai samdžiusios įmonės sukūrė 135–300 naujų darbo vietų.

15min išanalizavo „Sodros“ pateiktus duomenis apie įmones, kuriose darbuotojų skaičius nuo 2020 m. sausio iki lapkričio paaugo daugiausia, pateikia TOP 25 daugiausia naujų darbo vietų sukūrusių Lietuvos bendrovių sąrašą.

Tiesa, į sąrašą neįtraukėme darbuotojų nuomos ir įdarbinimo paslaugas siūlančių įmonių, taip pat viešai žinomų atvejų, kai darbuotojų skaičius keitėsi dėl restruktūrizacijos ir darbuotojų perkėlimo iš vienos įmonės į kitą.

Neseniai 15min taip pat atskleidė TOP 25 įmonių, kuriose darbuotojų skaičius 2020 metais labiausiai susitraukė. Plačiau apie tai skaitykite ČIA.

Nuo kurjerių iki medicinos priemonių gamintojų

Sparčiausiai pagal darbuotojų skaičių pernai augusių įmonių vardai gana tiksliai atspindi 2020 metų tendencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius