-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 11 08 /11:43

„Maxima“ žuvusių per Zolitudės tragediją šeimoms išmokės po 100 tūkstančių eurų

Už kiekvieną žuvusįjį Rygos „Maximoje“ – po 100 000 Eur. Tokį mažmeninės prekybos tinklą valdančios įmonės pasiūlymą prieš trejus metus Rygos Zolitudės „Maximoje“ žuvusių asmenų artimieji išgirdo antradienį.
Maxima griūtis Rygoje
Maxima griūtis Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo naujienų portalas tvnet.lv, bendrovės „Maxima Latvija“ ir „Tineo“, kuriai priklausiusioje pastato dalyje ir buvo įrengta minėtoji parduotuvė, sutarė su žuvusių asmenų šeimos nariais dėl 100 tūkst. Eur siekiančios paramos už kiekvieną žuvusį asmenį.

Pirmasis susitarimas buvo pasirašytas su nukentėjusiomis šeimomis, atstovaujamomis advokato Aldžio Gobzemso, kuris atstovauja daugeliui žuvusiųjų šeimų, tačiau susitarimas galios ir kitoms žuvusiųjų šeimoms bei nukentėjusiesiems.

„Atstovaujamų klientų vardu noriu padėkoti „Maxima Latvija“ ir „Tineo“ už jų finansinę paramą tiems, kuriuos palietė ši siaubinga tragedija. Mes vertiname „Maxima Latvija“ pasiryžimą prisidėti prie nukentėjusių šeimų gerovės. Abi pusės patenkintos sprendimu ir tuo, kad buvo pasiektas bendras supratimas ir susitarimas, kuris padės nukentėjusiųjų šeimoms“, – sako advokatas A.Gobzemsas.

„Zolitudės tragedija palietė ne tik mūsų kaimyninės Latvijos visuomenę, ji sukrėtė kiekvieną mūsų. Kaip socialiai atsakinga bendrovė, jaučiame moralinę atsakomybę Zolitudės tragedijoje žuvusiųjų šeimoms ir nukentėjusiems asmenims. Esame laimingi, kad buvo pasiektas susitarimas, užbaigsiantis ilgai besitęsiančias teismines bylas bei tą kankinantį neapibrėžtumą, kuriame gyvena tragedijos paliesti žmonės“, – teigia Alvydas Šustikas, „Maxima Latvija“ valdančios bendrovės „Maxima Grupė“ generalinis direktorius.

„Šiems žmonėms reikalinga parama jau dabar, todėl „Maxima Latvija“ žuvusiųjų šeimoms yra pasirengusi išmokėti po 100 000 Eur. Tokį sprendimą „Maxima Latvija“ priėmė siekdama parodyti gerą valią ir suteikti paramą žuvusiųjų šeimoms“, – pabrėžia A.Šustikas.

Žuvusių prekybos centre artimieji ir nukentėjusieji dar 2014 metais Latvijos teismus užvertė ieškiniais.

Žalos atlyginimo reikalaujama iš bendrovių „Maxima Latvija“, „Re&Re“, „Homburg Zolitude“, „Tineo“, „Kubs“, „HND Grupa“ ir Rygos savivaldybės.

Ieškiniai pateikti Rygos centrinio rajono teismui, Rygos rajono teismui, Rygos priemiesčio Zemgalės teismui ir Talsio rajono teismui.

Prieš dvejus metus bendra ieškinių suma siekė 490 mln. eurų, tačiau šiandien gali būti dar didesnė.

Beje, kai kurios Latvijos advokatų kontoros ir atskiri advokatai yra pasiūlę nemokamas teisines paslaugas per šią tragediją nukentėjusiems asmenims ir žuvusiųjų artimiesiems.

Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo 2013 metų lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Bendrovė „Tineo“ žemės sklypą, kuriame įvyko Zolitudės tragedija, padovanojo Rygos miestui, kuris ir nuspręs, kaip įamžinti tragedijoje žuvusiųjų atminimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius