-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“

Buvę JAV greitojo maitinimo restoranų tinklo „McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“ („Vkusno i točka“).
„McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“ („Vkusno i točka“)
„McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“ („Vkusno i točka“) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija McDonald's

Apie tai sekmadienį prieš jų atidarymą pranešė naujasis restoranų savininkas.

„Naujasis pavadinimas yra „Skanu ir taškas“, – per spaudos konferenciją pranešė naujos grupės generalinis direktorius Olegas Parojevas.

Iki šiol šio restoranų tinklo frančizės licenciją turėjęs rusų verslininkas Aleksandras Govoras nusipirko tinklą po to, kai „McDonald's“ gegužę pranešė parduodantis savo 850 restoranų Rusijoje.

25 restoranus Sibire valdantis A.Govoras yra vienas iš naftos perdirbimo bendrovės „Neftechimservis“ įkūrėjų ir kitos įmonės, kuriai priklauso viešbutis „Park Inn“ bei privačios klinikos Sibire, valdybos narys.

Gegužę „McDonald's“ pranešė nusprendusi pasitraukti iš Rusijos, kurioje verslą plėtojo daugiau kaip tris dešimtmečius.

„McDonald's“ taip pat nurodė, kad su A.Govoru buvo sutarta, jog bent dvejus metus bus išlaikyti tinklo darbuotojai ir nebloginamos jų darbo sąlygas, taip pat bus finansuojami pagal galiojančias sutartis įsipareigojimai tiekėjams, nuomotojams ir komunalinių paslaugų įmonėms.

JAV korporacija skelbė, kad pirkėjas „nebenaudos „McDonald's“ pavadinimo, logotipo, prekės ženklo ir meniu, nors bendrovė išsaugos savo prekių ženklų Rusijoje teises“.

Kovą „McDonald's“ pranešė laikinai uždaranti visus 850 savo restoranų Rusijoje, tačiau ir toliau mokės atlyginimus savo 62 tūkst. darbuotojų šioje šalyje.

Rusijoje, kur „McDonald's“ tiesiogiai valdė daugiau kaip 80 proc. jos vardu pavadintų restoranų, gavo 9 proc. visų savo pajamų ir 3 proc. veiklos pelno.

1990-aisiais „McDonald's“ buvo vienas pirmųjų Vakarų vartotojų prekių ženklų, įžengusių į Rusiją, netrukus po Berlyno sienos griūties.

Kremliaus šeimininko Vladimiro Putino sprendimas vasarį pasiųsti kariuomenę į provakarietišką Ukrainą sukėlė precedento neturinčias Vakarų sankcijas Rusijai ir paskatino užsienio korporacijas masiškai trauktis iš šios šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius