Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų laukia Nauji metai be „burbuliukų“ – dėl sankcijų gali pritrūkti putojančio vyno

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, agresorės rinką paliko daugybė tarptautinių kompanijų. Dėl šios priežasties, pasak vieno didžiausių šalies vyndarių, Rusijoje per Naujuosius metus gali pritrūkti „burbuliukų“ – putojančio vyno, rašo „Bloomberg“.
Šampanas
Putojantis vynas / 123RF.com nuotr.

Putojančio vyno gamintojo PJSC „Abrau-Durso“ prezidentas Pavelas Titovas pareiškė, kad rusiško vyno paklausa smarkiai išaugo, o atsargos greitai išparduodamos.

„Taip yra dėl to, kad parduotuvių lentynose trūksta užsienietiškų vynų, taip pat dėl padidėjusių jų kainų“, – sakė P.Titovas, praneša Rusijos naujienų agentūra „Tass“.

„Jei paklausa išliks tokio pat lygio, Naujųjų metų sezono metu pritrūks vyno“, – pabrėžė jis.

Rusijai taikomos sankcijos nėra tiesiogiai susijusios su maisto produktais, tačiau nemažai užsienio mažmeninės prekybos ir laivybos įmonių paliko šalį ir dėl reputacijos, ir dėl to, kad dėl sankcijų tapo sunkiau šioje rinkoje vykdyti veiklą.

Dėl šios priežasties, taip pat dėl rublio kurso kritimo iškart po karo pradžios, vyno importas tapo brangesnis ir sudėtingesnis nei anksčiau, rašo „Bloomberg“.

Nors Rusija gali pati apsirūpinti tokiomis žaliavomis kaip grūdai ir cukrus, daugybę produktų ji importuoja – nuo pakuočių iki perdirbtų maisto produktų ir pagrindinių kvapiųjų medžiagų bei ingredientų. Kovo mėn. maisto produktų kainų infliacija Rusijoje išaugo iki didžiausios nuo 2004 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius