TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Motina prieš „McDonald's“: klientei nusideginus koją vištienos kepsneliu, savininkai pripažinti kaltais

JAV gyvenanti Philana Holmes laimėjo teisinę kovą su „McDonald's“ po to, kai jos dukra patyrė antro laipsnio nudegimus nuo karšto vištienos kepsnelio, rašo portalas „Sky News“.
„McDonald's“
„McDonald's“ / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Teismas McDonald's

P.Holmes Floridos teisme pasakojo, kad jos ketverių metų dukra patyrė viršutinės šlaunies dalies nudegimus po to, kai vištienos kepsnelis „McNugget“ iš „Happy Meal“ rinkinio nukrito jai ant kojos.

Ji padavė į teismą „McDonald's“ Pietų Floridos franšizės, kurioje pirko patiekalą, savininką, tvirtindama, kad šis elgėsi aplaidžiai. Ji taip pat teigė, kad greitojo maisto milžinė neįspėjo klientų apie „pavojingą“ maisto temperatūrą.

Tačiau „McDonald's“ advokatai tvirtino, kad vištienos „grynuoliai“ turėjo būti karšti, kad būtų išvengta salmonelių pavojaus.

Prisiekusieji nustatė, kad franšizės turėtojas yra atsakingas už aplaidumą ir klientų neįspėjimą apie karšto maisto riziką, o kompanija „McDonald's USA“ yra atsakinga už tai, kad nepateikė saugaus maisto tvarkymo instrukcijų. Tačiau tuo pačiu „McDonald's USA“ nebuvo pripažinta aplaidžia, ir prisiekusieji atmetė argumentą, kad produktas buvo nekokybiškas.

Dabar kita prisiekusiųjų žiuri spręs, kiek „McDonald's USA“ ir jos franšizės savininkė „Upchurch Foods“ turės sumokėti vaikui ir jo motinai.

Prisiekusieji dvi dienas klausėsi argumentų dėl incidento, kuris įvyko 2019 m., kai P.Holmes dukrai Olivijai buvo ketveri metai, rašo portalas „Sky news“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Restoranas iš vidaus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Restoranas iš vidaus

Teismui ji pasakojo, kad savo sūnui ir dukrai „Happy Meals“ nupirko prie „McDonald's“ langelio Tamarako mieste ir tada padavė maistą vaikams, kurie sėdėjo ant galinės sėdynės.

Jai nuvažiavus, jos dukra, kuri serga autizmu, pradėjo šaukti. Moteris sustojo, pamatė nudegimą ant mergaitės kojos ir nufotografavo jį savo „iPhone“ telefonu.

Abi pusės sutiko, kad nudegimus sukėlė vištienos „grynuolis“, tačiau šeimos advokatai teigė, kad temperatūra buvo aukštesnė nei 93 laipsniai Celsijaus (200 laipsnių Farenheito skalėje), o „McDonald's“ advokatai tvirtino, kad ji buvo 71 laipsnis (160 laipsnių pagal Farenheitą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius