Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedidelė Kėdainių mėsos perdirbimo įmonė tvirtai žengia į rinką

Kėdainių krašte gaminami mėsos konservai prasiskynė kelią į vieną didžiųjų prekybos centrų „Rimi“, kur išskirtinės produkcijos galima įsigyti sveikų, natūralių, išskirtinai lietuviškų produktų skyriuje „Vikis“. Rajone pagamintais konservais keliomis rūšimis prekiaujama ir prekybos centruose „Aibė“.
Visa įmonės produkcija gaminama rankomis, naudojant naujausią įrangą.
Visa įmonės produkcija gaminama rankomis, naudojant naujausią įrangą. / „Kėdainių mugės“ nuotr.

Pasirodo, aukščiausios rūšies konservus, kuriuos pamėgo vartotojai, gamina įmonė „Maisto arsenalas“, įsikūrusi mūsų rajono pakraštyje, Pavermenyje, Truskavos seniūnijoje.

Visiems atvejams

Uždarosios akcinės bendrovės „Maisto arsenalas“ direktorė Sandra Kaupienė patikino, kad pas juos didžioji dalis mėsos konservų gaminami iš lietuviškos, aukščiausios rūšies jautienos ir kiaulienos, taip pat elnienos.

„Mūsų įmonės šūkis – kokybiškas maistas visiems gyvenimo atvejams. Gaminame aukštos kokybės mėsos konservus ir kitus produktus, kurie taupantiems laiką palengvintų maisto ruošimą“, – sakė S.Kaupienė.

Įmonės produkcijos galima nusipirkti net tik jau minėtose prekybos vietose, bet ir Kėdainių „Gurkėje“ ir „Ragauk“, taip pat Panevėžyje, Ukmergėje, Tauragėje. Žodžiu, parduotuvėse, kuriose vertinama kokybė, skonis ir originalumas.

„Kėdainių mugės“ nuotr./Pavermenyje įsikūrusi mėsos perdirbimo bendrovė gamina vienuolika konservų rūšių
„Kėdainių mugės“ nuotr./Pavermenyje įsikūrusi mėsos perdirbimo bendrovė gamina vienuolika konservų rūšių

Tik lietuviška mėsa

Didžioji dalis mėsos, iš kurios „Maisto arsenale“ gaminami konservai, yra vietinė, atvežama iš Kėdainių ir Jonavos rajonų, taip pat dalis atkeliauja ir iš kitų Lietuvos regionų.

„Gaminame iš Lietuvoje užaugintų galvijų mėsos, kurią perkame iš vietinių ūkių. Beveik visa perdirbama jautiena pristatoma tiesiai iš Truskavos, o kiauliena – iš Pauliukų žemės ūkio bendrovių. Mūsų konservuose yra beveik 80 procentų grynos mėsos, todėl juos vis labiau ima mėgti pirkėjai. Vartotojams patinka, kai atidaro indelį, o jame randa gryną mėsą“¸ – kalbėjo S.Kaupienė.

Rankų darbas

Bendrovėje vienuolikos rūšių jautienos, kiaulienos ir žvėrienos konservai gaminami rankomis – pradedant iškaulinimu ir baigiant supakavimu.

Didžioji dalis mėsos, iš kurios gaminami konservai, yra vietinė, atvežama iš Kėdainių ir Jonavos rajonų, taip pat dalis atkeliauja ir iš kitų Lietuvos regionų.

„Absoliučiai visas gamybos procesas pas mus vyksta rankiniu būdu. Mėsa supjaustoma gabaliukais. Konservų gamyboje naudojame grynuosius prieskonius, be jokių priedų“, – teigė S.Kaupienė.

„Mėsos arsenale“ receptus kuria vienas iš trijų įmonės akcininkų, kuris pats yra maisto technologas. Vienos konservų rūšies kūrimo procesas, kol gaunamas skanus, gardus produktas, užtrunka maždaug tris keturis mėnesius.

Renkasi dažniau

Pasak bendrovės vadovės, tarp lietuvių populiariausia kol kas yra kiauliena, tačiau vis dažniau į krepšelį pirkėjai deda ir jautieną. S.Kaupienė džiaugiasi, kad vartotojai atranda jų gaminamą produkciją. Įrodymas – nuperkama daugiau konservų.

„Smagu, jog keičiasi požiūris į konservus. Anksčiau vyravo nuomonė, kad jie yra pagaminti iš subproduktų, mėsos likučių, dažnai taip ir buvo. Tačiau mūsų siekis buvo įrodyti, kad konservas yra normalus, sveikas ir kokybiškas maistas“, – kalbėjo direktorė.

Beje, per karantiną konservų pirkta daugiau nei įprastai, tačiau įmonė juos gaminti spėjo.

„Kėdainių mugės“ nuotr./Bendrovės „Maisto arsenalas“ direktorė S.Kaupienė: „Mėsos konservus gaminame iš lietuviškos aukščiausios rūšies mėsos“.
„Kėdainių mugės“ nuotr./Bendrovės „Maisto arsenalas“ direktorė S.Kaupienė: „Mėsos konservus gaminame iš lietuviškos aukščiausios rūšies mėsos“.

Per metus nedidelė bendrovė pagamina apie 100 tūkst. vienetų konservų dėžučių.

Išskirtinės pakuotės

Pirmieji bendrovės pagaminti konservai buvo mums įprastose metalinėse dėžutėse. Tačiau vėliau gimė noras sukurti patrauklią išskirtinę pakuotę, labiau patraukiančią pirkėjus ir atitinkančią šių dieną standartus.

„Pagalvojome, kad mums reikia kažko išskirtinio. Taip atsirado nauja šiuolaikiška pakuotė – konservų dėžutė, įsukta į popierių, kuriame visa informacija apie gaminį. Pastebėjome, jog pirkėjai pirmiausia dėmesį atkreipia į pakuotę ir tik tada ragauja. Jeigu viskas patinka, pirks dar kartą“, – pasakojo S.Kaupienė.

Beje, ypač „Maisto arsenalo“ konservai, jų rinkiniai puikiai tinka dovanoms. Prieš Kalėdas juos, gražiai supakuotus, perka kolektyvai, šeimos. Nemaža dalis produkcijos iškeliauja į užsienį, pas ten gyvenančius lietuvius.

Naujiems metams

Artimiausiuose įmonės planuose – naujas gaminys – išskirtinio skonio, su priedais – sviestu, spanguolėmis ir kt., paštetas stiklinėse, nedidelės talpos pakuotėse. Šis produktas bus gaminamas iš jautienos, kalakutienos ir galbūt vištienos kepenėlių.

„Šiuo metu kaip tik esame procese, nes gavome 46 tūkst. eurų paramą plėtrai iš Kėdainių rajono vietos veiklos grupės. Nusipirkome reikalingą įrangą – aparatus pašteto gamybai ir stiklainių uždarymui, autoklavą, šaldytuvą, elektrinę viryklę ir keptuvę. Visa tai, kas reikalinga pašteto gamybai. Šiuo metu vyksta receptūros kūrimas, bandymai. Naujiems metams tikimės turėti tris naujus nuostabaus skonio produktus“, – pasakojo S.Kaupienė.

Bendrovė ne tik gamina konservus, bet ir teikia mėsos konservų gamybos paslaugą.

„Pagal pageidavimą konservus gaminame ūkininkams, medžiotojams, įmonėms ir visiems norintiems skanių ir kokybiškų rankų darbo konservų“, – sakė S.Kaupienė.

Užsakovas pasirenka skonį ir skardinės dydį – 250 g ar 520 g.

Gavome 46 tūkst. eurų paramą plėtrai iš Kėdainių rajono vietos veiklos grupės. Nusipirkome reikalingą įrangą, – teigė S.Kaupienė

Darbuojasi šešiese

Lietuviško kapitalo mėsos perdirbimo įmonė „Maisto arsenalas“ įregistruota 2016 metais, o veiklą pradėjo 2017-aisiais. Bendrovėje dirba šeši darbuotojai. Keturi iš jų – maisto gamyboje, du – administracijoje.

„Darbo daug, plečiamės. Priėmėme daugiau darbuotojų. Pradžia buvo nelengva, tačiau pamažu įsibėgėjome, dabar darbo jau netrūksta“, – sakė S.Kaupienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius