Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos lakštinio metalo gamybos įmonė „Stansefabrikken“ plečiasi Lietuvoje

Norvegijos lakštinio metalo gaminių gamintoja „Stansefabrikken“ paskelbė apie planus plėsti savo gamyklą Ukmergėje, Lietuvoje. Iki 2025 m. įmonė planuoja gamybos plotą padidinti 5 000 m² , 280 darbuotojų komandą papildyti 50 specialistų bei investuoti 7 mln. EUR į gamybos įrangą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Įmonė „Stansefabrikken“: čia gimsta metalo gaminiai
Įmonė „Stansefabrikken“: čia gimsta metalo gaminiai / Dovilės Jablonskaitės nuotr.
Temos: 1 Verslas

Nuo 2003 m. Lietuvoje veikianti „Stansefabrikken“, priklausanti bendrovei „Stafa Industrier“, šiuo metu yra viena iš penkių didžiausių Norvegijos investuotojų šalyje. Prieš nuspręsdama investuoti Lietuvoje, įmonė kruopščiai išanalizavo daugybę parametrų.

„Lietuvą pasirinkome nedvejodami, – sako „Stafa Industrier“ generalinis direktorius Jon R.Westby. Mūsų sprendimą nulėmė išteklių prieinamumas, kvalifikuoti darbuotojai, palanki verslo aplinka, gamybos sąnaudų lygis ir pagalba, kurią viso proceso metu gavome iš įsitraukusių specialistų.“

„Ukmergės pramonės parkas“ teritorijoje įsikūrusi „Stansefabrikken“ gamykla užima daugiau nei 15 000 m² plotą. Gamykloje gaminami įvairūs metalo gaminiai ir komponentai, įskaitant elektros paskirstymo dėžes, elektrinę šildymo ir aušinimo įrangą ir net „Boeing“ variklių dalis. Kiti „Stansefabrikken“ klientai yra „ABB“, „Bang & Olufsen“, NSK ir „Be-Ge“.

Ukmergės gamykla, kaip pagrindinė įmonės gamybos vieta, tiekia gaminius ne tik „Stansefabrikken“ seserinėms įmonėms, bet ir didžiajai daugumai „Stansefabrikken“ įmonių grupės klientų. 2021 m. duomenimis, „Stansefabrikken“ uždirbo 57,6 proc. visų „Stansefabrikken“ įmonių grupės pajamų ir daugiau nei pusę viso pelno.

Naujasis bendrovės plėtros projektas visas „Stansefabrikken“ investicijas Lietuvoje padidins iki 42 mln. EUR. Per ateinančius dvejus metus Ukmergės gamykloje bus įrengta 5 000 m² gamybinių patalpų, o į modernią gamybos įrangą bus investuota 7 mln. EUR.

Be to, „Stansefabrikken“ tikisi gerokai išplėsti savo komandą – per ateinančius 12 mėnesių įdarbinti 20 specialistų, o iki 2025 m. – dar 30. Įmonė ieškos aukštesnės profesinės kvalifikacijos darbuotojų: elektromechanikų, CNC įrangos programuotojų, robotų suvirinimo programuotojų, mechanikos inžinierių, elektros inžinierių ir kitų specialistų.

Per beveik du veiklos Lietuvoje dešimtmečius „Stansefabrikken“ užmezgė nemažai partnerysčių su švietimo įstaigomis. Bendrovė glaudžiai bendradarbiauja su Ukmergės technologijų ir verslo mokykla, suteikdama studentams galimybę dirbti autentiškoje gamybos aplinkoje. „Stansefabrikken“ taip pat rengia atvirų durų dienas Ukmergės vidurinėse mokyklose, taip siekdama paskatinti moksleivius tapti inžinieriais, ir dalyvauja „Erasmus+“ programoje, rengdama ES studentams mokymus gamybos procesų inžinerijos srityje.

„Stansefabrikken“ plėtros planai yra didžiulis palaikymas Lietuvos gamybos sektoriui“, – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius