Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje atidaryta nauja gamykla: sukurta 100 naujų darbo vietų

Penktadienį Panevėžyje atidaryta nauja gamykla. Dalyvaujant Estijos ambasadorei Jana Vanaveski, „Harju Elekter“ grupės valdybos pirmininkui Andresas Allikmae, įmonės partnerių, Panevėžio miesto valdžios ir verslo atstovams iškilmingai atidaryta „Harju Elekter“ (buvusi „Rifas“) gamykla Panevėžyje.
„Harju Elekter“ gamykla
„Harju Elekter“ gamykla / www.jp.lt nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Darbas

„Gamyklos plotas išaugo nuo 3 500 iki 9 082 kv. m, investuota 3,5 mln. Eur, darbuotojų padaugėjo nuo 140 iki beveik 250, įrengėme parkingą su įkrovimo stotelėmis elektromobiliams“, – sakė gamyklos vadovas Tomas Prūsas.

Naujos gamyklos atidaryme dalyvavęs Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Sigitas Gailiūnas pasidžiaugė, jog Panevėžio regione stiprėja pramonė.

„Džiugu, kad kuriasi naujos gamyklos. Kuriamos naujos darbo vietos, taip Panevėžio regionas stiprėja ir tapo dar labiau konkurencingesnis. Taip pat noriu pasidžiaugti ir teigiamu Panevėžio miesto savivaldybės požiūriu. Verslo ir savivaldybės konstruktyvus ir kryptingas bendradarbiavimas tik stiprins mūsų miestą“, – sakė S.Gailiūnas.

Jau planuojamas ir 4-asis plėtros etapas. Iki 2020 m. gruodžio gamybos plotas turėtų padvigubėti. Planuojama pastatyti dar 9 2 00 kv. m. gamybinio ploto. Į šias statybas planuojama investuoti dar 6,5 mln. eurų ir sukurti ne mažiau 100 naujų darbo vietų.

1968 m. įkurta 100 proc. Estijos kapitalui priklausanti „Harju Elekter“ grupė Panevėžio įmonę UAB „Rifas“ kontroliuoja nuo 2004 metų, jos akcijos kotiruojamos Talino vertybinių popierių biržoje. Įmonės gamyklose Estijoje, Lietuvoje, Švedijoje ir Suomijoje dirba apie 800 specialistų. 2018 m. konsoliduotos pajamos sudarė virš 120 mln. eur. Šių metų liepą „Rifas“ tapo „Harju Elekter“.

„Harju Elekter“ projektuoja ir gamina energijos skirstymo ir energijos konvertavimo iš elektros į mechaninę sistemas moderniausią laivų įrangą kuriančiomis įmonėms.

Įmonė dirba su tokiomis pripažinimą pasaulyje pelniusiomis įmonėmis kaip „Rolls–Royce Marine“,„Kongsberg Maritime“, „Siemens Marine“, GE Marine, „Palfinger Marine Norway“, „Danfoss Drives“, „Alfa Laval Marine“ ir kitomis.

„Harju Elekter“ produkcija naudojama ne tik Europoje, bet ir Šiaurės Amerikos, Azijos valstybėse vykdomuose projektuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius