Po skandalo premjero žentas Evaldas Vaitasius parduoda UAB „Ministerium“ akcijas

Premjero Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius apsisprendė parduoti visus 50 procentų jam priklausančių bendrovės „Ministerium“ akcijų. Šį sprendimą jis priėmė po to, kai kilo jau kelias savaites besitęsiantis skandalas dėl to, kad bendrovė, kurioje E.Vaitasius iki šiol valdė pusę akcijų, sėkmingai dalyvauja valstybės viešuosiuose pirkimuose.
Evaldas Vaitasius
Evaldas Vaitasius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bendrovės dalis bus parduota „Ministerium“ bendrasavininkui Mantui Krasauskui už tą pačią kainą, kurią E.Vaitasius sumokėjo įsigydamas akcijas 2015 metų balandį. Sandorį planuojama užbaigti artimiausiu metu, sudarant notarinę sutartį, o už akcijas atsiskaitant bankiniu pavedimu. Apie tai pranešė pati bendrovė.

„Tikiuosi, jog mano pasitraukimas iš akcininkų sugrąžins mano šeimai ramybę, ir padės sustabdyti pačios bendrovės tolesnį žlugdymą, kuris būtų neišvengiamas dėl nuolatinio puolimo viešojoje erdvėje. Kiekvienas žingsnis, kiekviena nauja sutartis ar laimėtas konkursas viešojoje erdvėje būtų linksniuojamas ir kuriamos išgalvotos istorijos jau vien dėl to, jog tarp akcininkų ir mano pavardė“, – pranešime spaudai cituojamas E.Vaitasius.

Tikiuosi, jog mano pasitraukimas iš akcininkų sugrąžins mano šeimai ramybę, ir padės sustabdyti pačios bendrovės tolesnį žlugdymą, kuris būtų neišvengiamas dėl nuolatinio puolimo viešojoje erdvėje.

E.Vaitasius dar kartą pabrėžia, jog nėra ir negali būti jokių faktų, kad įmonė neteisėtai ar neskaidriai galėjo laimėti konkursus.

„Dar kartą pakartosiu: užtarimų savo verslui iš premjero ar jo patarėjų nesame prašę, jokios išskirtinės sėkmės viešuosiuose pirkimuose nesulaukėme – pralaimėjome ir Ūkio ministerijos, ir pačios Vyriausybės kanceliarijos skelbtus viešinimo konkursus, o įmonės finansiniai rodikliai anaiptol nėra stebuklingi, palyginus su kitais rinkos dalyviais.

Esu dviejų mažamečių vaikų tėvas, atsakingas už savo šeimą. Maniau, jog turiu teisę dirbti Lietuvoje, net jeigu mano uošvis ir yra premjeras. Buvau ir tebesu įsitikinęs, jog aiškiai deklaruotas dalyvavimas versle yra suderinamas su vakarietiška politine kultūra – pasirinkome skaidrų, atvirą, nesunkiai kontroliuojamą veikimo būdą.

Tačiau kitaip mano opozicijoje esantys politikai. Be jokių faktų, sau būdingu stiliumi „kas galėtų paneigti“ politiniai mano uošvio oponentai prikūrė aibę sąmokslo teorijų ir su sau būdingu atkaklumu jas nepaliaujamai platina. Manipuliuodami, tendencingai interpretuodami, provokuodami, o kai kada ir atvirai meluodami konservatoriai startavo su purvina rinkimų kampanija.

Nenoriu būti jos dalimi. Puikiai suprantu, kad tiesa mažiausiai rūpi opozicijos politikams – pagrindinis ir vienintelis tikslas desperatiškai bandyti kenkti nepriekaištingai premjero reputacijai ir taip naiviai tikėtis sėkmės ateinančiuose Seimo rinkimuose. Nenoriu būti šios politinės kovos įrankiu, todėl, aukodamas savo šeimos interesus, traukiuosi iš UAB „Ministerium“, – sako E.Vaitasius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius