Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramonininkai ragina problemas su Kinija spręsti aukščiausiu ES lygiu, pasigenda EK dėmesio

Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) laišku kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, ragindami Lietuvos valdžios institucijas imtis neatidėliotinų aktyvių veiksmų dėl Kinijos veiksmų prieš Lietuvą ir jos įmones, siekiant įtraukti šį klausimą į ES institucijų: Europos Vadovų Tarybos, Parlamento, Komisijos darbotvarkes ir aukščiausiu ES lygiu kalbėtis su Kinija Lietuvos klausimu, siekiant ne aštrinti, o normalizuoti susidariusią situaciją, rašoma pranešime spaudai.
Kinijos ir Lietuvos vėliavos
Kinijos ir Lietuvos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Laiške pažymima, kad nerimą kelia ir viešumoje pasirodžiusi informacija apie tai, kad Kinija ketina įvesti ekonomines sankcijas Lietuvai.

Apie tai, kad Kinijos propagandinis leidinys prabijo apie tokių sankcijų įvedimo galimybę, trečiadienį rašė 15min.

LPK pabrėžia, kad ekonominės sankcijos ir eksporto blokavimas ir importo į Lietuvą užkirtimas, tiekimo grandinių trūkinėjimas, pristabdytas investuotojų į Lietuvą apsisprendimo greitis daro Lietuvos verslą nekonkurencingą kitų valstybių atžvilgiu. Konstatuojama, kad tokia užsitęsusi situacija kai kurioms mūsų įmonėms gali lemti jų veiklos sustabdymą.

LPK nuomone, ES turėtų išnaudoti visas įmanomas politines ir teisines priemones Kinijos ekonominiam karui prieš Lietuvą stabdyti.

Laiške su apgailestavimu konstatuojama, kad iki šiol nematoma jokio ES institucijų įsitraukimo ir paramos ES lygiu Lietuvai ir jos įmonėms, nepaisant to, kad ekonominio spaudimo ir prievartos veiksmai Lietuvos verslo atžvilgiu yra vykdomi jau ne vieną savaitę ir situacija kasdien darosi vis sudėtingesnė.

„Labai svarbu, kad Lietuvos valdžios institucijos išnaudotų ir narystę kitose tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip EBPO, informuojant jas ir siekiant poveikio Kinijai dėl prieš Lietuvą nukreiptų veiksmų, taip pat siekti poveikio Pasaulio prekybos organizacijoje. Tuo pačiu LPK prašo įgalinti visus galimus dvišalio bendradarbiavimo formatus, siekiant ES valstybių narių ir Transatlantinio bendradarbiavimo partnerių solidarumo“, – teigiama laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius