Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija atsisakė skirti paramą internetinės prekybos milžinei „Amazon“

Prancūzijos užimtumo ministerija pirmadienį pranešė neketinanti tenkinti „Amazon“ prašymo dėl paramos mokant darbuotojams atlyginimus koronavirusinės pandemijos sukeltos krizės metu, JAV internetinės prekybos milžinei laikinai uždarius šalyje esančius skirstymo centrus.
Darbas „Amazon“
Darbas „Amazon“
Temos: 2 Prancūzija Amazon

Ministerija nurodė, kad praėjusį ketvirtadienį „Amazon France“ paprašė leidimo pasinaudoti fondais, skirtais koronaviruso sukeltos krizės padariniams švelninti ir padengiančiais 84 proc. grynojo darbo užmokesčio darbuotojams, kuriems gresia laikinas atleidimas dėl sumažėjusios verslo apimties.

„Amazon France“ patvirtino siekianti gauti lėšų maždaug 10 tūkst. darbuotojų atlyginimams padengti.

Internetinė mažmenininkė įsitraukė į kovą su profsąjungomis, tvirtinančiomis, jog nebuvo įdėta pakankamai pastangų, kad būtų sumažintas užsikrėtimo pavojus darbuotojams, dirbantiems nedideliu atstumu vienas nuo kito prekių skirstymo centruose tuo metu, kai internetinės prekybos apimtys smarkiai išaugo dėl karantino uždarius daugelį įprastų parduotuvių.

Praėjusį mėnesį apeliacinis teismas paliko galioti nutartį, kuria smarkiai apribota „Amazon“ veikla, o bendrovės vadovybei nurodyta peržiūrėti saugos priemones. Teismas teigė, kad per šį laiką gali būti pristatomi tik skaitmeniniai produktai, biuro įranga, bakalėjos gaminiai, medicininės ir asmeninės priežiūros priemonės.

Visgi „Amazon“ teigė, kad neįmanoma įvykdyti šio įsakymo ir visiškai uždarė šešis skirstymo centrus nuo balandžio vidurio iki gegužės 5 dienos, nors ir mokėjo visą atlyginimą darbuotojams.

„Pastarasis Versalio teismo sprendimas akivaizdžiai paveikė mūsų veiklą Prancūzijoje <...> Dėl to mes kreipėmės pagalbos, kuria pasinaudojo kitos Prancūzijos įmonės“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Mūsų logistikos operacijos yra techniškai sudėtingos, o teismo numatyta 100 000 eurų bauda už bet kokius pažeidimus reiškia, kad net atsitiktinis neleistinų produktų gabenimas, kurių vertė siekia 0,1 proc. visos apyvartos, gali užtraukti daugiau nei milijardą eurų baudų per savaitę“, – pridūrė bendrovė.

Profsąjungos „Amazon“ prašymą suteikti paramą pavadino „absoliučiai skandalingu“ ir apkaltino įmonę teismo nurodymo apėjimu bei Prancūzijos gyventojų užsakymų vykdymu per kitose Europos šalyse esančius sandėlius.

Praėjusią savaitę „Amazon“ pranešė, kad nepaisant dėl karantino priemonių išaugusių užsakymų srautų visame pasaulyje, jos pelnas per pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 29 pro. iki 2,5 mlrd. JAV dolerių dėl su COVID-19 susijusių išlaidų, įskaitant priemones „darbuotojų saugumui užtikrinti“.

Bendrovė ketina įdarbinti dar 175 tūkst. darbuotojų, kad patenkintų didėjančią paklausą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius