-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš „Airbnb“ kyla ir Prancūzija

Prancūzijos viešbučių ir turizmo kompanijų asociacija „AhTop“ ketvirtadienį pranešė pateikusi Paryžiaus prokurorams skundą prieš privataus būsto atostogoms nuomos puslapius, kaip „Airbnb“, dėl nesąžiningos konkurencijos.
Paryžius
Paryžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Airbnb Prancūzija

Skundas buvo pateiktas dar lapkritį, tačiau apie jį pranešta tik dabar, kuomet šalies parlamentarai pradėjo svarstyti siūlomą pataisą leisti miestams, kuriuose gyvena daugiau nei 200 tūkst. žmonių, reikalauti, kad trumpalaike nuoma užsiimantys asmenys, reklamuojantys savo paslaugas internete būtų registruojami.

„Nesame nusiteikę prieš šias platformas“, – sakė 30 tūkst. narių turinčios „AhTop“ asociacijos vadovas Jeanas-Bernardas Falco. Tačiau jeigu Prancūzija nori išlikti pasaulinio lygio turistų lankoma vieta, „labai svarbu siūlyti apgyvendinimo paslaugas, kurios yra pakankamai išvystytos. Mes norime vienodų sąlygų su šiomis platformomis, kad būtų sveika konkurencija ir kad būtų užtikrintas skaidrumas vartotojams“, – sakė jis agentūrai AFP.

AFP taip pat susipažino su teisininkų firmos „Gide Loyrette Nouel“ parengta analize, jog naujos būsto nuomos platformos pažeidžia kelias Prancūzijos taisykles.

„AhTop“ reikalauja, kad per į „Airbnb“ panašius puslapius nuomojamas būstas būtų tinkamai įteisintas ir kad būtų mokami mokesčiai.

Privačios būsto atostogoms nuomos išpopuliarėjimas taip pat kelia vietos gyventojams ir pareigūnams nerimą dėl to, kad vis sunkiau rasti būstą ilgesnei nuomai.

Savo ruožtu atsakydami į viešbučių kritiką „Airbnb“ atstovai pateikė pernai lapkritį atliktos analizės duomenis, kurie rodo, kad toks verslas Prancūzijai kasmet atneša 2,5 mlrd. eurų pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius