-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 09

„Putės“ skonio traškučių sumanytojas: „Tai moters išaukštinimas“

Rugsėjo 2 dieną lietuviško startuolio „Chazz“ internetinėje parduotuvėje tyliai atsiradę beveik 10 eurų kainuojantys „putės“ skonio traškučiai netrukus tapo bene labiausiai aptariama preke Lietuvoje. Kūrėjai prisipažįsta, kad jų nuogąstavimams nebuvo jokio pagrindo – lietuviai skandalinguosius traškučius priėmė geriau nei tikėtasi. Jau organizuojama papildoma jų partija.
Žilvinas Kulvinskis
Žilvinas Kulvinskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasirodžius putės skonio traškučiams, internetinėje erdvėje kilo arši diskusija. Vieni gėdija kūrėjus, vadina antikristais, degradacijos viršūne, teigia, kad tai pigus triukas prisitraukti jaunimo auditoriją, labai kvailas rinkodaros specialistų ėjimas, kiti sveikina už drąsą ir vardija garsių prekės ženklų panašias reklamines kampanijas.

„Stebiuosi, kad taip pozityviai žmonės priėmė. Visko galėjo būti. Rizikavome. Kadangi esame mažiukai, neturime daug pinigų reklamai, tai paleidome... Sakome, tyliai įsidedame produktą ir pažiūrime, kas bus. Rugsėjo 2 dieną įkėlėm į elektroninę savo parduotuvę. Žiūrim, po truputį, po truputį ta banga vis kyla.

Žmonės skambino, netikėjo, nes balandžio 1-osios proga buvome paskelbę kaip pokštą, kad parduodame putės skonio traškučius. Tuomet sulaukėme daug užklausų, kone kasdien rašydavo, klausdavo, kada bus galima įsigyti. Tai štai, padarėme“, – 15min prisipažino žaibiškai išpopuliarėjusius „nešvankiuosius“ N-18 traškučius gaminančios „Chazz“ bendraįkūrėjas Žilvinas Kulvinskis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Putės skonio“ traškučiai Chazz
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Putės skonio“ traškučiai Chazz

Prireikė papildymo

Paklaustas, tai kaip gi į skandalingąją prekę reagavo pirkėjai, pašnekovas patikino, kad į partnerių sandėlį jau teko pristatyti papildymą – tai, kas buvo nuvežta mėnesiui, jau išparduota.

Konkrečių skaičių, kiek putės skonio traškučių pakelių jau parduota, gamintojai neatskleidžia. Įvardijo tik tai, kad parduotas „ne vienas šimtas“.

„Dar nepritrūkome, bet klausimas, kiek užteksim“, – šyptelėjo Ž.Kulvinskis.

Tokio ažiotažo, anot jo, nesulaukė nė vieni įmonės į rinką iki tol išleisti traškučiai, o jų rūšių „Chazz“ iš viso siūlo net 18.

„Su šaltibarščių skonio traškučiais ir buvo visko. Visokių žmonių yra. Vieni sakė: „Kokia čia nesąmonė“. O žvelgiant iš pardavimų pusės, jie vasarą buvo mūsų numeris vienas. Ir dabar tebėra. Jau perkelti į nuolatinį asortimentą. Daug atsiliepimų gauname, kad tai mėgstamiausio skonio traškučiai.

Kas nenori pirkti putės skonio, gali ragauti kitus. Štai išleidome „Kruvinosios Merės“ kokteilio ar midijų. Labiausiai laukta naujiena, ką matome iš elektroninės parduotuvės, vis dėlto yra karamelizuotų svogūnų skonio traškučiai. Keista, kad kiti gamintojai dar neturi tokio skonio, juk restoranai jau seniai karamelizuotus svogūnus patiekaluose naudoja, parduotuvėse galima įsigyti“, – stebėjosi Ž.Kulvinskis.

Norėjo išprovokuoti diskusiją

Jis patikino, kad išleidžiant skandalinguosius traškučius nebuvo strategijos, kuriam laikui rinkoje jie užsibus – limituotas leidimas tiesiog turėjo išprovokuoti viešumoje diskusijas. Toks ir buvo pagrindinis sumanymas.

„Jauni žmonės, 25-35 metų amžiaus, yra didžiulė bėda, nebesimyli arba mylisi 3 kartus mažiau nei jų tėvai mylėjosi. Viskas persikėlė į virtualią erdvę. Norisi išprovokuoti visuomenėje diskusijas. Kad jaunimas sugrįžtų į tikrą gyvenimą iš virtualaus. Čipsas yra tikras dalykas, ne virtualus“, – patikino pašnekovas.

Kūrėjai nesvarstė dėti ant traškučių pakelio mokslinio vulvos pavadinimą, nes jis nebūtų toks žaismingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius