Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimi“ kviečia neįgaliuosius „pasimatuoti“ norimą darbo vietą

Jau antrą kartą Lietuvoje gegužės 20 d. socialinė įdarbinimo agentūra „SOPA“ organizuoja „DUOday“ – renginį, skirtą neįgaliesiems išbandyti įvairias darbo pozicijas, o patikus – ir jose įsidarbinti. Prie šios iniciatyvos jungiasi ir gegužę Įvairovės mėnesį švenčiantis prekybos tinklas „Rimi“, kviečiantis žmones su negalia „pasimatuoti“ net aštuonias skirtingas darbo vietas.
RIMI
RIMI / RIMI nuotr.

Nuo salės priežiūros iki biuro administravimo

„DUOday“ dalyviai, nusprendę išbandyti save mažmeninės prekybos srityje, galės rinktis net iš aštuonių prekybos tinklo „Rimi“ pasiūlytų darbo pozicijų – nuo salės darbuotojų iki biuro administravimo ir klientų aptarnavimo specialistų. „Negalią turintys žmonės turės galimybę išbandyti savo jėgas labai įvairiose pozicijose, kuriose dirbdami tądien pristatys savo gebėjimus, patirtį. Kai kuriems neįgaliesiems tai yra pirmasis susidūrimas su atvira darbo rinka ir pirmoji galimybė „pasimatuoti“ norimą darbą, tad labai galėdami iniciatyvos metu galėdami jiems suteikti tokią progą“, sako prekybos tinklo „Rimi“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė.

„Rimi“ nuotr./Vaida Kaikariene
„Rimi“ nuotr./Vaida Kaikariene

„DUOday“ tikslas žmonėms su negalia praleisti darbo dieną skirtingose įmonėse kartu su tos įmonės darbuotoju. Šios dienos metu siekiama sukurti tokią erdvę, kurioje žmonės su negalia galėtų save pristatyti, parodyti savo talentus, susipažinti su organizacine kultūra ir pamatyti skirtingas darbo vietas. „Šią iniciatyvą vertiname kaip galimybę didinti savo darbuotojų sąmoningumą negalios klausimais, be to, tai proga pamatyti negalią turinčius žmones kaip savo potencialius kolegas pirmosios iniciatyvos metu 2019 m. po „DUOday“ pas mus liko dirbti salės darbuotojos poziciją išbandžiusi neįgali moteris“, sako V.Kaikarienė.

Neįgaliųjų įdarbinimas – įmonės brandos ženklas

Kaip teigia socialinės įdarbinimo agentūros „SOPA“ atstovė Aušra Pagirienė, „Rimi“ įdarbinimo pavyzdys padeda atkreipti dėmesį į šią socialiai svarbią temą: „Labai vertinga, kuomet įmonė atsiveria žmonėms, turintiems negalią, ir juos įtraukia. „Rimi“ yra ir tie ambasadoriai, kurie kviečia kitas įmones prisijungti, dalijasi savo patirtimi ir tuo, kodėl verta jungtis prie šio projekto. Manau, kad tokie pavyzdžiai rodo mūsų verslo bei visuomenės brandą.“

A.Pagirienė pasakoja, jog po šios dienos atsiliepimai iš pačių neįgaliųjų yra labai teigiami, nes jiems atsiranda galimybė ne tik užmegzti naujas pažintis ir prasmingai praleisti laiką, bet ir būti pastebėtiems, pasijusti lygiaverčiais darbo rinkos dalyviais.

„Tikime, kad būtent šios dienos metu visi stereotipai ir baimės susvyruoja, nes geriausiai stereotipus griauna artima pažintis ir kito žmogaus patirties pažinimas, bendrystės paieška“, įsitikinusi „SOPA“ atstovė.

„DUOday“ startuoja gegužės 20 d., tačiau įmonės prie šios iniciatyvos gali prisijungti ir suteikti galimybę neįgaliems žmonėms „pasimatuoti“ skirtingas darbo pozicijas iki pat rugsėjo mėnesio. „Bendraudami su partneriais ir panašaus pobūdžio organizacijomis užsienyje, susipažinome su „DUOday“ iniciatyva ir supratome, kokią didžiulę naudą ji turi tiek negalią turintiems žmonės, tiek pačioms organizacijoms. Džiaugiamės, kad šiemet ji bus organizuojama jau antrą kartą, o prie iniciatyvos prisijungia vis daugiau ir daugiau įmonių“, džiaugiasi A.Pagirienė.

Rimi Lietuva“ yra „Lietuvos įvairovės chartijos“ ambasadorė, turinti didelį įdirbį skatinant įvairovę ir lygias galimybes įmonėje. „Rimi“ siekia užtikrinti lygias galimybes darbe kiekvienam ir skleisti įvairovės principus versle bei visuomenėje. Jau daugiau nei trylika metų bendrovė vykdo žmonių su negalia integracijos programą ir šiuo metu turi 126 darbuotojų su negalia, kurie dirba tiek įmonės biure, tiek parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius