Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

SAM: lauko kavinės nuo pirmadienio bus atviros ir neturintiems galimybių paso

Nuo pirmadienio neturintieji galimybių paso gyventojai galės apsilankyti lauko kavinėje, taip pat bus galima patekti į kai kurias vaistines, esančias prekybos centruose, penktadienio vakarą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Sekmadienis Vilniaus mieste
Galimybių pasas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Nors iš pradžių buvo skelbta, kad be galimybių paso nebus galima sėdėti net lauko kavinėje, SAM nusprendė visgi leisti šią išimtį.

Operacijų vadovo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pasirašytu sprendimu, neturint galimybių paso, lauko kavinėje prie vieno staliuko nuo pirmadienio galės sėdėti ne daugiau kaip 5 asmenys, išskyrus vienos šeimos arba vieno namų ūkių narius.

Viešojo maitinimo įstaigose, aptarnaujančiose tik klientus, turinčius galimybių pasą, žmonių skaičius prie stalo nėra ribojamas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas

Be galimybių paso nuo pirmadienio bus galima lankytis tik būtinąsias prekes parduodančiose vietose: maisto prekių parduotuvėse, vaistinėse, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų pardavimo vietose, jei jų plotas neviršija 1500 kv. metrų, ir jei jos turi atskirą įėjimą iš lauko.

Į didelius prekybos centrus – tokius kaip „Akropolis“, „Ozas“ ir panašūs, bus galima patekti tik su galimybių pasu. Tai galios ir maisto pristatymo įmonių darbuotojams, įskaitant kurjerius.

Į prekybos centre esančius banko, pašto skyrius nebus galima patekti be galimybių paso, jei tokios vietos neturi atskiro įėjimo.

Tačiau mažos parduotuvės, užsiimančios nebūtinųjų prekių prekyba, taip pat privalės priimti tik lankytojus su galimybių pasu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Prekybos centras „Panorama“, sušvelninus karantiną
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Prekybos centras „Panorama“, sušvelninus karantiną

Turint galimybių pasą, paslaugų gavimas yra neribojamas – atviras prekybos, grožio ir viešojo maitinimo paslaugų teikimas.

Tačiau žmonėms be galimybių paso bus neprieinamos grožio salonų, sporto klubų, viešbučių paslaugos, renginiai uždarose erdvėse, pramogų vietos, jie negalės lankytis viešojo maitinimo įstaigų viduje.

Dar vienas pakeitimas – apgyvendinimo įstaigos nuo pirmadienio galės užtikrinti svečių maitinimą savitarnos principu, iki šiol to daryti nebuvo galima.

Viešojo transporto paslaugos ribojamos nebus, tačiau tarpmiestiniame transporte bus privaloma užimti tik sėdimas vietas, dėvėti kaukes. Miesto ir priemiestiniame viešajame transporte apribojimų nėra, tačiau reikia dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius