Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ derasi dėl „WeWork“ perėmimo

Japonijos bendrovė „SoftBank“ yra pasirengusi nusipirkti kontrolinį JAV startuolio „WeWork“ akcijų paketą ir taip suteikti dalijimosi biurais platformai būtiną finansavimą sumažėjus pastarosios vertei, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė šaltinis.
Japonijos „Softbank“
Japonijos „Softbank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šaltinio, „Softbank“ yra pasirengusi investuoti papildomai nuo 4 iki 5 mlrd. JAV dolerių į „WeWork“, įgydama didžiąją Niujorko bendrovės akcijų dalį.

Kiek anksčiau šiais metais „WeWork“, kuri atsisakė pakomentuoti žinią, buvo įvertinta daugiau kaip 47 mlrd. JAV dolerių.

„SoftBank“ pasiūlymas apima pasiūlymą nupirkti daugiau nei milijardo JAV dolerių vertės „WeWork“ akcijų paketą iš esamų investuotojų ir darbuotojų, įskaitant iš vieno iš bendrovės įkūrėjų Adamo Neumanno.

Remiantis šaltiniais, „WeWork“ turi surinkti mažiausiai 3 mlrd. JAV dolerių, kad patenkintų savo finansavimo poreikius iki metų pabaigos.

Jei „WeWork“ sutiks su „SoftBank“ pasiūlymu, Japonijos konglomeratas, kuriam vadovauja milijardierius Masayoshi Son, valdys daugiau nei 80 proc. bendrovės.

Bendrovė taip pat siekia artimiausiu metu organizuoti pradinį viešąjį akcijų platinimą (IPO).

Reitingų agentūros sumažino „WeWork“ obligacijų iki statusą iki „šlamšto“ statuso dėl grynųjų pinigų trūkumo. Sparčiai besiplečianti bendrovė 2018 metais patyrė 1,9 mlrd. JAV dolerių nuostolių.

Startuolis, pradėjęs veiklą 2010 metais, siūlo bendrą, lanksčią naudojimosi biurų patalpomis tvarką. Bendrovė veikia 111 miestų 29 šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius