Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stellantis“ nutrauks „Jeep“ gamybą Kinijoje

JAV ir Europos automobilių gamintoja „Stellantis“ pirmadienį pranešė, kad Kinijoje nutrauks savo visureigio „Jeep“ gamybą, nepavykus įsigyti daugumos bendros įmonės su vietos bendrove „Guangzhou Automobile Group“ (GAC) akcijų.
Naujojo „Jeep Wrangler“ pristatymas Vilniuje
„Jeep Wrangler“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Kinija Jeep

„GAC-Stellantis“ yra viena iš dviejų bendrų įmonių Kinijoje, kurių akcijų turi „Stellantis“.

„Stellantis“ ketina bendradarbiauti su „GAC Group“, kad tvarkingai pasitrauktų iš 2010 metų kovą įkurtos bendros įmonės, kuri pastaraisiais metais buvo nuostolinga“, – nurodė grupė.

Pranešime teigiama, kad žingsnis žengiamas „dėl pažangos stokos anksčiau paskelbtame plane, numačiusiame, jog „Stellantis“ perims didžiąją dalį įmonės akcijų.

Sprendimas atsisveikinti su GAC būtų reikš „apytiksliai 297 mln. eurų (302 mln. JAV dolerių) mažesnę aktyvų vertę 2022 metų pirmojo pusmečio rezultatuose“, kurie turėtų būti paskelbti liepos 28 dieną.

„Stellantis“ teigė, kad nuo šiol „sutelks dėmesį į importuotų „Jeep“ prekių ženklo transporto priemonių platinimą Kinijoje.

Grupė, kuriai taip pat priklauso prekių ženklai „Peugeot“, „Alfa Romeo“ ir „Citroen“, tikėjosi padidinti savo akcijų paketą „China Guangzhou Automobile Group“ (GAC) iki 50–75 procentų.

Toks žingsnis tapo įmanomu dėl Kinijos taisyklių pakeitimo, leidžiančio aktyvesnį užsienio investuotojų dalyvavimą gavus Pekino pritarimą.

„Stellantis“ teigė naujienų agentūrai AFP, kad sprendimas pasitraukti „nėra susijęs“ su jokiu neigiamu Kinijos vyriausybės sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius