Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Susisiekimo ministerijoje – pasitarimas dėl centrinių pašto pastatų miestuose

Penktadienį Susisiekimo ministerijoje rengiamas įvairių institucijų, savivaldybių atstovų pasitarimas dėl Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus centrinių paštų pastatų likimo.
Kauno centrinis paštas
Kauno centrinis paštas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susisiekimo ministerijos atstovai BNS nurodė, kad Lietuvos pašto valdybai paskelbus šių pastatų aukcioną, ketinama tartis dėl tolimesnio veiksmų plano, kaip būtų galima juos išsaugoti ir pritaikyti visuomenės poreikiams.

Lietuvos paštas yra priėmęs sprendimą pastatus parduoti dėl per brangaus išlaikymo, tačiau dalis politikų pasisako už jų išsaugojimą visuomenės reikmėms. Išsaugoti pastatus pašto veiklai ir visuomeninei paskirčiai ragina ir Kultūros paveldo departamentas.

Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį pranešė apie planus įsigyti centrinį paštą ir prašo stabdyti aukcioną – planuota pastatų kompleksą Liepų gatvėje parduoti gruodžio viduryje.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius yra teigęs, jog Lietuvos pašto siekis parduoti pastatus didmiesčiuose turėjo įtakos jo spalio pabaigoje priimtam sprendimui atšaukti valstybės valdomos įmonės valdybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius