Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„TikTok“ neigia perdavusi Indijos vartotojų duomenis Kinijos vyriausybei

Sparčiai populiarėjanti mobiliųjų vaizdo įrašų platforma „TikTok“ antradienį paneigė perdavusi Indijos vartotojų duomenis Kinijos vyriausybei, kai Indijos institucijos uždraudė programą smarkiai pablogėjus santykiams su Pekinu praėjus dviem savaitėms po mirtino susidūrimo abiejų šalių pasienyje.
„TikTok“ programėlė
„TikTok“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„TikTok“ laikosi visų duomenų privatumo ir saugumo reikalavimų, numatytų Indijos įstatymuose, ir nesidalija jokia Indijos vartotojų informacija su jokia užsienio vyriausybe, įskaitant Kinijos vyriausybę“, – pareiškime teigė „TikTok India“ vadovas Nikhilis Gandhi.

„Be to, jei būsime paprašyti, mes to nedarysime ateityje. Teikiame didžiausią dėmesį vartotojų privatumui ir neliečiamumui“, – pareiškė bendrovės padalinio Indijoje vadovas ir pridūrė, kad jis buvo pakviestas į susitikimą su Indijos vyriausybe, kad „galėtų atsakyti į klausimus ir pateikti paaiškinimus“.

„TikTok“ priklauso Kinijos bendrovei „ByteDance“ ir tapo viena iš 59 Kinijos mobiliųjų programų, kurias vėlų pirmadienį uždraudė Indijos ministro pirmininko Narendra Modi vyriausybė.

Apskaičiuota, kad Indijoje yra apie 120 mln. „TikTok“ vartotojų, todėl ši 1,3 mlrd. gyventojų turinti Pietų Azijos šalis yra didžiausia programos tarptautinė rinka.

Indijos informacinių technologijų ministerija teigė, kad programos kūrėjai „užsiima veikla, darančia žalą Indijos suverenumui, vientisumui, gynybai, valstybės saugumui ir viešajai tvarkai“.

Sprendimas buvo paskelbtas, kai birželio 15 dieną 20 indų kareivių buvo nukauti per susidūrimą su Kinijos kariuomene per pirmąjį mirtiną smurto protrūkį ginčijamame Himalajų pasienyje per 45 metus. Kinijos nuostoliai nėra žinomi.

Žūtys sukėlė socialinėje žiniasklaidoje pasipiktinimą ir raginimus boikotuoti kiniškas prekes, o Kinijos vėliavos buvo deginamos kilusiuose gatvių protestuose.

Praėjusią savaitę viena pagrindinių Delio viešbučių asociacijų pareiškė, kad jos nariai nebepriims svečių iš Kinijos ir kad nustos naudoti Kinijoje gaminamus produktus.

Kinijos elektronikos gamintojos taip pat aktyviai veikia Indijoje, o tokių mobiliųjų telefonų prekių ženklai kaip „Xiaomi“ ir „Oppo“ užima beveik 65 proc. rinkos dalį.

Elektroninės prekybos milžinės, įskaitant JAV bendrovę „Amazon“, parduodančios didžiulius kiekius Kinijos gaminių, sutiko savo platformose nurodyti prekių kilmės šalį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

N.Modi vyriausybė taip pat įpareigojo visus pardavėjus padaryti tą patį savo portale „GeM“, kuris yra naudojamas dešimčių milijardų dolerių vertės valstybės pirkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius