Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valytojų „uberis“: vilniečiams siūlomi tvarkytojai į namus

Trumpalaikė būsto nuoma kelionėse per „Airbnb“, ar taksi paslaugas atstojantis „Uber“ Lietuvos vartotojų jau nestebina. Dalijimosi ekonomikos principais dirbančių įmonių sėkmė verslininkus paskatino imtis naujos veiklos – siūlyti į namus ar biurus iškviečiamus tvarkytojus.
Orkaitė
Tvarkytoją į namus galima išsikviesti dar lengviau. / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 „Uber“ Airbnb

Įgriso valymo kompanijų diktuojamos kainos

Vienas iš šių metų rugpjūčio 1 d. pradėjusios veikti interneto svetainės tvarkytojai.lt kūrėjų Vytenis Škarnulis tikino, jog tokio projekto idėja pasaulyje nėra visiškai nauja.

„Tačiau Lietuvoje toks verslo modelis nebuvo įgyvendintas ir pamatėme tam nišą“, – kalbėjo V.Škarnulis. Jis pridūrė, jog šia interneto svetaine siekiama išspręsti patikimų ir už savo kainas dirbančių tvarkytojų klausimą.

tvarkytojai.lt užsakymo forma
tvarkytojai.lt užsakymo forma

Anot tvarkytojai.lt kūrėjo, šiandien biurų ir namų tvarkytojų kainas dažnai diktuoja šimtus valytojų įdarbinančios kompanijos.

Nors butų, kotedžų, namų ir biurų tvarkytojų paslaugas siūlanti svetainė dar negyvuoja nė mėnesio, tačiau, anot V.Škarnulio, užsakymų skaičiumi ir žmonių susidomėjimu nesiskundžiama, todėl ateityje planuojama plėtra ir tolesnis augimas.

Valyti prileidžia ne visus

Šiuo metu tvarkytojai.lt tvarkytojų sąraše – trylika žmonių. Vis dėlto, anot vieno iš paslaugos kūrėjų, šis skaičius nuolat auga, o iš viso jau buvo kalbėtasi su 50 kandidatų.

„Stengiamės juos patikrinti, pažiūrėti, kaip bendrauja, kaip elgiasi sudėtingesnėse situacijose, tad ne visiems suteikiame galimybę naudotis sistema. Į kokybę kreipiame didelį dėmesį, dėl to stengiamės bendrauti ir su pačiais užsakovais, kad visada žinotumėme, ar darbas atliekamas kokybiškai“, – teigė V.Škarnulis.

Vytenis Škarnulis (viduryje) su kitais tvarkytojai.lt idėjos autoriais
Vytenis Škarnulis (viduryje) su kitais tvarkytojai.lt idėjos autoriais

„Svarbiausia būti kruopščiam, atlikti darbus kokybiškai, neturėti teistumo bei skirti dalį savo grafiko laiko tvarkytojai.lt platformos užsakymams. Į atranką žiūrime labai žmogiškai ir draugiškai – svarbiausia, kad asmuo pats norėtų užsidirbti pinigų“, – apie valytojų atranką kalbėjo tvarkytojai.lt atstovas.

Tiesa, pašnekovas pripažino, kad kai kuriais atvejais darbo atsisakydavo ir pačios valytojos, nepanorusios mokėti mokesčių.

„Mūsų sistemoje dirbti tvarkytojais gali tik žmonės, turintys verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą“, – sakė V.Škarnulis.

Ateityje – plėtra ir į kitus miestus

Tiesa, pati galimybė siūlyti valymo paslaugas tvarkytojai.lt sistemoje nekainuoja. Savo ruožtu valandinius valymo paslaugų įkainius turi teisę nusistatyti pats darbuotojas

„Tačiau mes labai logiškai paaiškiname, jog už suteikiamas paslaugas prašant neadekvačiai didelio atlygio paprasčiausiai sumažės arba išvis nebus užsakymų. Šiuo metu vidutinė kaina yra maždaug 6,30 Eur už valandą“, – aiškino tvarkytojai.lt sistemos kūrėjas.

Kol kas naująja sistema gali naudotis tik vilniečiai, bet artimiausiu metu numatyta ir plėtra į kitus šalies didmiesčius.

„Turint internetinį verslą tą padaryti nesunku, tačiau rasti patikimų tvarkytojų kiekviename mieste yra ganėtinai daug laiko reikalaujantis procesas. Tačiau jau dairomės po didžiuosius miestus ir planuojame savo įžengimo strategiją“, – apie verslo ateitį kalbėjo V.Škarnulis.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius