Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ventspilio uosto valdyba atleido 25 metus uostui vadovavusį I.Sarmulį

Ventspilio laisvojo uosto valdyba atleido iš valdytojo pareigų Imantą Sarmulį, jas užėmusį nuo 1995-ųjų. Susisiekimo ministras Talis Linkaitis pareiškė, kad I. Sarmulio atleidimas buvo išskirtinai Ventspilio uosto valdybos sprendimas, o jo užduotis buvo tik suderinti darbo santykių nutraukimą pagal uostų veiklą reglamentuojantį įstatymą.
Ventspilio uostas
Ventspilio uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Ventspilis

Anot T.Linkaičio, uosto valdymo funkcijos naujai valstybės kapitalo įmonei turėtų būti perduotos iki šių metų pabaigos.

Užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pranešė, jog kad Latvijos diplomatinė tarnyba aktyviai derasi su JAV, kad Ventspilio uostas būtų kaip įmanoma greičiau išbrauktas iš sankcijų sąrašo. Priešingu atveju bankai nuo sausio 8-osios nutrauks jo aptarnavimą, ir bet kuriai su uostu bendradarbiaujančiai įmonei grės antrinės sankcijos.

JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) pirmadienį paskelbė sankcijų korupcija, pinigų plovimu, dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu valdžia įtariamam Latvijos oligarchui ir Ventspilio merui Aivarui Lembergui, taip pat jam priklausančioms arba jo kontroliuojamoms keturioms organizacijoms – Ventspilio laisvojo uosto direkcijai, Ventspilio plėtros agentūrai, Latvijos tranzito verslo asociacijai ir Verslo plėtros asociacijai.

Latvijos parlamentas ketvirtadienio vakarą skubos tvarka priėmė vyriausybės parengtas šalies uostų veiklą reglamentuojančio įstatymo pataisas, pagal kurias Rygos ir Ventspilio uostuose įvedamas tiesioginis valstybės valdymas.

Narystės Latvijos tranzito verslo asociacijoje jau atsisakė visos pagrindinės jos narės – šalies geležinkelių infrastruktūros valdytoja ir pervežimų operatorė „Latvijas dzelzcelš“ (Latvijos geležinkeliai), Rygos oro uostas, Rygos ir Ventspilio uostai, Liepojos specialioji ekonominė zona, įskaitant uostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius