Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Barai griebiasi šiaudo dėl planų riboti darbo laiką: diegiasi klientų registravimo programėlę

Asociacijai „Vilniaus naktinis aljansas“ priklausantys keli barai ir naktiniai klubai šeštadienį išbandė mobiliąją programėlę lankytojams registruoti. Organizacijos pirmininkas Markas Adamas Haroldas tikisi, kad efektyvesnis būdas kaupti duomenis apie klientus padės pakeisti valdžios požiūrį, šiai planuojant vėl riboti pasilinksminimo vietų darbo laiką dėl augančių koronaviruso atvejų skaičiaus.
Koncerto La Vie Boheme @Piano Man Outside akimirka
Koncerto La Vie Boheme @Piano Man Outside akimirka / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Sistema veikia gan paprastai: užeinant į barą klientai raginami nufotografuoti čia esantį QR kodą ir jį išsiųsti.

Sulaukus SMS žinutės su klausimu, ar sutinkate, kad duomenys apie apsilankymą bare būtų kaupiami, galima atsakyti „TAIP“ ir išsiųsti žinutę atgal, arba nedaryti nieko, nes registravimosi sistema kol kas nėra privaloma.

Kaip sakiau vystytojui – mums reikia kalašnikovo, o ne lazerio.

Pasak M.A.Haroldo, tokia sistema reikalinga norint kaip įmanoma greičiau susisiekti su baro lankytojais, jeigu jie atsidūrė COVID-19 židinio epicentre.

Šeštadienį programėlė išbandyta keliuose populiariuose Vilniaus baruose. Anot M.A.Haroldo, ji veikia puikiai.

„Mūsų sistema labai tvirta ir paprasta. Kaip sakiau vystytojui – mums reikia kalašnikovo, o ne lazerio“, – 15min sakė „Vilniaus naktinio aljanso“ pirmininkas, taip pat vadovaujantis viešajai įstaigai „Muzikos eksporto fondas“.

Jis tvirtino jau gavęs prašymų įsidiegti sistemą ir iš kitų barų savininkų ir teigė sieksiąs, kad ji būtų prieinama ne tik „Vilniaus naktinio aljanso“ nariams.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vestuvių akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vestuvių akimirka

Šiai organizacijai priklauso keliolika Vilniaus barų ir naktinių klubų.

Tikisi pakeisti valdžios požiūrį

Pasak M.A.Haroldo, naują sistemą jį paskatino kurti situacija kitose pasilinksminimo vietose.

„Buvau užėjęs į Vasaros terasą, pats turėjau registruotis, ant popieriaus. Pastebėjau sistemos trūkumus – ilgai užtruko, sunku skaityti mano raštą, galėjau lengvai meluoti, turėjau paliesti bendrą tušinuką, galėjau pamatyti kitų žmonių asmens duomenis“, – pasakojo jis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią savaitę paskelbė, kad Vyriausybė artimiausią trečiadienį svarstys siūlymą naktinio pasilinksminimo vietoms leisti veikti iki 24 valandos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Piano Man“ baras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Piano Man“ baras

M.A.Haroldas tikisi, kad valdžią dar pavyks perkalbėti.

„Sunku žinoti, ar mūsų pastangos padės įtikinti Vyriausybę leisti mums veikti po vidurnakčio. Iki šiol jie nėra su mumis susisiekę, ignoravo mūsų laiškus ir neatkreipė dėmesio į mūsų siūlymus“, – sakė „Vilniaus naktinio aljanso“ pirmininkas.

„Kadangi vienas valdžios argumentų dėl darbo laiko apribojimų yra žmonių neatsekamumas, manome, kad ši SMS sistema turėtų padėti“, – teigė jis.

Pastarosiomis savaitėmis Lietuvoje fiksuojama daugiau koronaviruso atvejų. Iš viso šalyje yra patvirtinti 2874 susirgimai, mirė 86 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius