Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI tyrimas: „Casa della pasta“ restorane Kaune veikė neregistruotas kasos aparatas

Pernai gegužę Kauno restorane „Casa della pasta“ bandyta nuslėpti apie 157 tūkst. eurų pajamų. Baudos išvengusi įmonė patikslino PVM deklaracijas ir į biudžetą sumokėjo beveik 33 tūkst. eurų. „Casa della pasta“ vadovybė tuomet tikino, kad įmonė – jauna, tad nėra apsaugota nuo klaidų, tačiau po pusmečio VMI šioje maitinimo įstaigoje ir vėl aptiko pažeidimų.
Restoranas Casa Della Pasta
Restoranas „Casa Della Pasta“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Šių metų vasarį 15min informavo, kad restorane „Casa della pasta“, veikiančiame Laisvės alėjoje, ir „Casa della pasta/Edizione California“, veikiančiame Vilniaus gatvėje, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka tyrimą. Ketverius metus gyvuojantis „Casa della pasta“ priklauso įmonei „Ajo makaronai“, Vilniaus gatvėje pernai duris atvėręs „Casa della pasta/Edizione California“ – įmonei „Trys tūzai“. Abi įmones valdo italas Fabio Manconi.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Fabio Manconi
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Fabio Manconi

Kaip tuomet 15min teigė VMI atstovai, UAB „Trys tūzai“ veikla anksčiau nebuvo tikrinta. UAB „Ajo makaronai“ pastarasis kontrolės veiksmas baigtas 2018 m. balandžio 6 d., kuomet nustatyta pažeidimų.

Kovo 18-ąją Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė 15min informavo, kad UAB „Trys tūzai“ atžvilgiu taikomi kontrolės veiksmai šiuo metu dar nėra pasibaigę. Suteikti detalesnę informaciją bus galima tik pasibaigus tyrimui. O štai kontrolės veiksmai UAB „Ajo makaronai“ atžvilgiu jau yra baigti.

Įmonėje buvo naudotas neįregistruotas kasos aparatas.

„Atliekant patikrinimą nustatyta pažeidimų, susijusių su fiskalinių kasos aparatų naudojimu: įmonėje buvo naudotas neįregistruotas kasos aparatas, atsakingi asmenys patikrinimo metu nepateikė kontrolinės šio aparato juostos, kurią, kaip teigia, prarado. Taip pat nustatyta, kad UAB „Ajo makaronai“ darbuotojas klientams neišdavė fiskalinių kasos aparatų kvitų“, – pažeidimus išvardijo L.Brazlauskienė.

Už nustatytus pažeidimus įmonės vadovui surašytas Administracinio nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 161 str. 1 d. ir 166 str. 1 d. Šis atvejis perduotas tolesniam nagrinėjimui į teismą.

Tokie pažeidimai užtraukia baudą nuo 200 iki 390 eurų.

Nustatyta tvarka įregistruotų kasos aparatų eksploatavimas be kontrolinių juostų, kontrolinių juostų, kasos aparato kasos operacijų žurnalų arba kasos aparatų techninių pasų neišsaugojimas užtraukia baudą naudoti kasos aparatus privalantiems asmenims nuo 1 170 iki 2 200 eurų.

Įmonės darbuotojui, neišdavusiam fiskalinio kasos aparato kvito, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 163 str. 1 d. skirta 30 eurų bauda, kurią jis jau sumokėjo.

Iš „Casa della pasta“ 15min per kelias dienas atsakymo į užklausą nesulaukė.

15min primena, kad „Ajo makaronai“, kuriai ir priklauso „Casa della pasta“ restoranas, tikrinta nuo 2018 m. sausio 15 d. iki balandžio 9 d. Patikrinimas atliktas gavus pilietiško gyventojo pranešimą VMI pasitikėjimo telefonu 1882. Pranešta, kad šioje kavinėje galimai išduodami netikri kvitai. Nedelsiant atlikus operatyvų patikrinimą, pranešimas pasitvirtino.

Patikrinimo metu nustatyta, kad restorane, įsikūrusiame Laisvės alėjoje, neapskaityta kiek didesnė nei 157 tūkst. eurų pajamų suma. Įmonė įpareigota ateityje tinkamai apskaityti pajamas ir patikslinti Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaracijas. Pasibaigus patikrinimui, įmonė patikslino PVM deklaracijas ir į biudžetą sumokėjo beveik 33 tūkst. eurų.

Įmonės veikla taip pat buvo tikrinta ir 2017 m. Tuomet nustatyta pažeidimų, susijusių su kasos aparato kvitų išdavimu, kasos aparatų eksploatavimo tvarka, taip pat registravimosi mokesčių mokėtojų tvarkos pažeidimų.

„Casa della pasta“ savininkas anksčiau buvo įsivėlęs ir į viešą ginčą su buvusiu savo darbuotoju – indų plovėju. Po šio incidento restoranas sulaukė įvairių protesto akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius