Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo“ ir „Northvolt“ kartu pastatys elektromobilių baterijų gamyklą

Kinijos valdoma švedų automobilių gamintoja „Volvo“ ir Švedijos „Northvolt“ planuoja sujungti jėgas, kad Europoje pastatytų naują automobilių baterijų gamyklą, pirmadienį pranešė bendrovės.
„Volvo“ logotipas
„Volvo“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Švedijos gamintoja „Volvo“ ir elektrinių automobilių baterijų startuolis pranešė įkursiantys bendrą įmonę, pastatysiančią gamyklą, kurios galia sieks 50 gigavatvalandžių (GWh) per metus.

Gamyba turėtų prasidėti 2026 metais.

Šie pajėgumai leistų Kinijos „Geely“ priklausančiai „Volvo“ apsirūpinti baterijomis, kurių užteks 800 tūkst. transporto priemonių per metus.

Europos Sąjunga siekia išplėtoti savo automobilių baterijų sektorių, nors kol kas blokas tebėra smarkiai priklausomas nuo Azijos gamybos.

Remiantis birželio mėnesį paskelbta „T&E“ ataskaita, ES planuojama pastatyti beveik 40 gigagamyklų, kurių bendra metinė produkcija sieks 1 tūkst. gigavatvalandžių, o numatomos išlaidos – 40 mlrd. eurų.

„Volvo“ ir „Northvolt“ taip pat planuoja kitais metais atidaryti mokslinių tyrimų ir plėtros centrą Švedijoje, kuriame bus kuriamos „naujos kartos pažangiausi baterijų elementai ir transporto priemonių integravimo technologijos“, teigiama bendrame pareiškime.

Tuo tarpu „Volvo“ nuo 2024 metų iš „Northvolt“ gamyklos Švedijoje pirks baterijų elementų per metus, kurių talpa – 15 gigavatvalandžių.

Naujoji partnerystė padės „Volvo“ užtikrinti, kad pusė jos gaminamų automobilių iki dešimtmečio vidurio bus visiškai elektra varomi, o iki 2030-ųjų – ir 100 proc. transporto priemonių.

Sandorį dar turi pasirašyti ir patvirtinti „Volvo“ ir „Northvolt“ valdybos.

„Northvolt“, siekianti tapti didžiausia elektromobilių akumuliatorių gamintoja Europoje, jau yra užmezgusi partnerystę su „Volkswagen“, BMW ir „Scania“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius