Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimo etapas jau tęsiasi tris mėnesius – kokie rezultatai?

Antrasis nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimo etapas jau tęsiasi tris mėnesius – paskutiniais duomenimis, šiame etape tiekėją jau pasirinko virš 100 tūkst. namų ūkių.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / 123RF.com nuotr.

Tai – beveik 14 proc. iš visų į šį etapą patekusių vartotojų. Iš viso tiekėją antruoju etapu pasirinkti turėtų apie 760 tūkst. arba maždaug pusė visų elektros energijos vartotojų Lietuvoje, skelbia „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Kadangi priimti sprendimą turės išties didelis klientų skaičius, norimą elektros energijos tiekėją gyventojus raginame rinktis jau dabar ir nelaukti metų galo. Pasirinkti tiekėją išties paprasta – pasirašius sutartį tolimesniais procesais pasirūpins tiekėjas, kurį galima rinktis ir sudaryti su juo sutartį jau dabar, nelaukus priskirto pokyčio etapo.

Nepriklausomas energijos tiekėjas „Inregnum“ nutraukia veiklą

Įmonė „Inregnum“ nuo šių metų balandžio 1 dienos nutraukia savo, kaip nepriklausomo energijos tiekėjo, veiklą. Iš viso elektros energiją pirkti iš „Inregnum“ buvo pasirinkę tik apie 1,5 tūkst. vartotojų.

Tai – nėra siektinas, tačiau tam tikra prasme natūralus laisvos rinkos reiškinys, kai vieni tiekėjai pradeda ar nutraukia veiklą. Svarbu, jog net įvykus tokiai situacijai – klientų interesai yra pirmoje vietoje.

Klientams energijos tiekimas nenutrūks ir jie yra perleidžiami tiekėjui „Elektrum Lietuva“, kuris užtikrins energijos tiekimą tokiomis pat sąlygomis kaip nurodyta su vartotojais sudarytose sutartyse.

Klientai gali keisti tiekėją, jei pasirinktas netenkina

Norint nutraukti sutartį ir pakeisti jau pasirinktą nepriklausomą elektros energijos tiekėją tai padaryti taip pat greita ir paprasta, kaip ir renkantis pirmą kartą. Atkreipiame dėmesį, kad sutarties nutraukimo sąlygos turi būti aptariamos su tiekėju pasirašomoje sutartyje.

Klientai, norėdami nutraukti sutartį, turėtų peržiūrėti sutarties nutraukimo sąlygas, ypač joje nurodytus tiekėjo informavimo terminus ir būdus. Svarbu, kad atsisakęs vieno elektros energijos tiekėjo paslaugų klientas privalo nedelsiant pasirinkti kitą, jo poreikius tenkinantį tiekėją ir sudaryti su juo sutartį.

Primename, kad šiuo metu antro ir trečio etapo dalyviai, nutraukę sutartį su tiekėju, gali grįžti į visuomeninį tiekimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius