Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2022 10 27 /2022 10 28

„Enefit“ atsisakė fiksuotų dvejų metų planų: siūlo įsipareigoti net 7 metams

Nepriklausomas tiekėjas „Enefit“ nebesiūlo fiksuoti kainas dvejiems ar trejiems metams – įmonės tinklalapyje liko tik du pasiūlymai: kainas fiksuoti 84 mėnesiams, t. y. 7 metams, arba pasirinkti su birža susietą planą.
„Enefit“
„Enefit“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos energetikos agentūra pranešė, kad iki šiol elektros energijos kainos fiksavimo laikotarpius (24 ar 36 mėn., 24 ar 84 mėn.) siūlė 3 tiekėjai. Nuo praėjusios savaitės vidutinį kainos fiksavimo laikotarpį (18–24 mėn.) siūlo tik „Elektrum Lietuva“ ir „Ignitis“.

Kaip matyti „Enefit“ tinklalapyje, bendrovė siūlo 7 metams įsipareigoti mokėti 41 centą už kilovatvalandę. Anksčiau bendrovė siūlė 24 mėnesių planą.

„Enefit“ 15min sakė, kad tokiu žingsniu reaguoja į situaciją rinkoje.

„Nutarėme nebesiūlyti 24 mėnesių sutarties, nes mūsų vertinimu, tokio termino planas neatitinka vartotojų intereso, kol elektros rinkose išlieka didelis neapibrėžtumas. O tokia situacija truks ilgai ‒ manome, kad dabartinės energetikos krizės padarinius jausime iki 2027 m.“, – rašoma komentare.

„Jeigu pamatysime, kad būsimiems klientams galime pasiūlyti naudingą 24 mėnesių ar kitokio termino planą, tą būtinai padarysime. Nuolat ieškome ką galėtume pasiūlyti klientams, tačiau negalime nematyti to, kad daugiau nei 90 proc. „Enefit“ klientų yra pasirinkę ilgalaikius planus su fiksuota kaina“, – pridūrė įmonės atstovai.

Jie patikino, kad 24 mėnesių sutartį pasirašę „Enefit“ klientai gali būti ramūs – jų sutartys ir jose fiksuota kaina nesikeičia. Apsispręsti jiems reikės tik pasibaigus sutarties laikotarpiui.

Rinkoje liko tik du nepriklausomi tiekėjai, siūlantys fiksuoti kainas porai metų – „Ignitis“ ir „Elektrum Lietuva“.

Kaip pastebi Lietuvos energetikos agentūra, spalio mėn. 1–25 dienų vidutinė 1 kWh kaina Nord Pool biržoje, lyginant su rugsėjo mėn. 1 kWh kaina Nord Pool biržoje (0,36 Eur/kWh be PVM), sumažėjo 43 proc. ir siekė 0,20 Eur/kWh be PVM.

Iki spalio 25 d. nepriklausomą elektros energijos tiekėją jau yra pasirinkę 70 proc. visų buitinių vartotojų. Garantiniame tiekime esančių vartotojų skaičius per pastarąją savaitę sumažėjo nuo 61 tūkst. iki 59 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius