-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis“ nutraukia dalį paslaugų privatiems klientams – namuose nebeįrenginės saulės elektrinių, elektromobilių krovimo stotelių

Energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ kitąmet žada atsisakyti kai kurių šiuo metu vystomų verslų ir daugiau dėmesio žada skirti strateginės svarbos paslaugoms. Bendrovė gyventojams nebeįrenginės saulės elektrinių ant namų stogų, elektromobilių įkrovimo stotelių, šilumos siurblių sprendimų, neteiks kai kurių kitų paslaugų.
Saulės elektrinė
Saulės elektrinė / 123RF.com nuotr.

Bendrovė atsisako nuo 2019 m. teikiamų saulės elektrinių įrengimo bei šilumos siurblių sprendimų privatiems klientams paslaugų, apšvietimo modernizavimo ir ESCO paslaugų verslo klientams, taip pat 2020 m. pradžioje pasiūlytų elektromobilių įkrovimo stotelių privatiems klientams paslaugos, pranešė įmonė.

„Ignitis“ ryšių su visuomene projektų vadovė Laura Beganskienė 15min paaiškino, kad šis sprendimas dėl saulės elektrinių nepalies „Ignitis" plėtojamų nuotolinių saulės parkų – šių veikla ir toliau bus tęsiama, privatūs vartotojai galės pirkti nutolusias saulės elektrines.

„Saulės elektrinių rinkoje (sumontavimai) užimame apie 5-10 proc. rinkos. Nutolusių saulės parkų rinkoje esame lyderiai, užimame apie 65 proc. rinkos“, – informavo L.Beganskienė. Ji pridūrė, kad nutolusios saulės elektrinės lieka kaip tarp strateginių įmonės paslaugų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulės jėgainė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulės jėgainė

Tuo tarpu dėl fizinių saulės elektrinių įrengimo bendrovė žada užbaigti visus iki šiol patvirtintus įsipareigojimus, tačiau naujų užklausų nebepriims.

„Saulės elektrinių privatiems klientams jau esame pardavę visiems 2023 metams, todėl neabejotinai, visas jas įrengsime pagal sudarytas sutartis. Lygiai taip pat pagal sutartyje numatytas sąlygas įrengsime, prižiūrėsime, teiksime garantinį aptarnavimą visiems klientų įsigytiems produktams, ar tai būtų saulės elektrinė, šilumos siurblys, elektromobilio įkrovimo stotelė, ar ESCO apšvietimo sprendimas verslo klientams“, – pranešime cituojamas A.Bortkevičius.

Viešo elektromobilių įkrovimo tinklas liks

Pasak L.Beganskienės, „Ignitis“ taip pat nebeįrenginės prie gyventojų butų, namų ir sodybų elektromobilių įkrovimo stotelių.

Pabrėžiama, kad pokyčiai nepalies viešo įkrovimo stotelių „Ignitis ON“ tinklo, kurį ketinama plėsti toliau.

„Šiuo metu, reaguojant į rinkos pokyčius ir didelę tokių sprendimų pasiūlą, šių paslaugų bendrovė atsisako, o visus pajėgumus skirs strateginės svarbos paslaugų kokybės užtikrinimui, plėtrai ir inovacijų kūrimui. Svarbu pasakyti, kad nepaisant to, jog atsisako ne strateginės svarbos paslaugų, bendrovė išsaugos darbo vietas – visi darbuotojai gaus individualius pasiūlymus prisijungti prie plečiamo „Ignitis ON“ tinklo naujai kuriamame Elektromobilių įkrovimo tinklo departamente“, – išplatintame pranešime cituojamas „Ignitis“ vadovas, valdybos pirmininkas Artūras Bortkevičius.

Vietoje to „Ignitis“ kitąmet daugiau dėmesio žada skirs strateginės svarbos paslaugoms: elektros energijos tiekimui, atsinaujinusiai eparkai.lt platformai, elektromobilių įkrovimo tinklo „Ignitis ON“ plėtrai, bei „ateities paslaugų“ vystymui ir kūrimui.

ESCO apšvietimo sprendimas – „Ignitis“ siūlyta paslauga, veikianti išperkamosios nuomos principu. pagal kurią bendrovė savo lėšomis modernizuoja kliento teritorijos apšvietimą, o šis gali išsimokėti per 5-10 metų.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Ignitis grupė"
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Ignitis grupė"

„Esamiems klientams niekas nesikeičia, tačiau naujiems klientams šių paslaugų nebeteiksime. Nuo gruodžio 1 d. su naujais klientais derybų nebepradedame, o iki to laiko gautos užklausos bus atsakytos. Svarbu akcentuoti, kad verslo klientams toliau teiksime saulės elektrinių ir elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimo sprendimus, verslui nebeteiksime tik ESCO apšvietimo sprendimų“, – teigė A.Bortkevičius.

Reaguoja į rinkos pokyčius

Tokį sprendimą „Ignitis“ valdyba priėmė reaguodama į rinkos pokyčius.

„Visos anksčiau minėtos paslaugos buvo teikiamos bendradarbiaujant su išorės tiekėjais – įvairiomis rangos, vystymo įmonėmis, o tai iššūkių gausus veikimo modelis, kuris nėra tvarus. Investuoti į nuosavą rangą, kai rinka pakankamai užpildyta, bendrovė nemato esant strategiškai teisingu žingsniu“, – cituojamas A.Bortkevičius.

Bendrovės vertinimu, rinkoje yra pakankamai tiekėjų, galinčių pasiūlyti tiek saulės elektrinių, tiek šilumos siurblių ar privačių elektromobilių stotelių įrengimo paslaugas ir produktus, todėl nauji klientai, kurie planavo įsigyti jas iš „Ignitis“, nepatogumų pajausti neturėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius